Създават център за електронно и дистанционно обучение

Създават център за електронно и дистанционно обучение | StandartNews.com

Добрич. Висше училище Международен колеж започва изграждането на център за електронно и дистанционно обучение с контактни точки в София, Добрич и Варна, съобщиха от учебното заведение.

В тези центрове в трите града ще се подкрепя академичния и преподавателския състав в изграждането на умения и квалификация, съобразени с нуждите на пазар на труда, и ще се осигурят нови възможности за успешна трудова реализация на абсолвентите. Основно предимство на електронната среда за обучение ще бъде наличието на версия на английски език, което позволява ползването й от чуждестранните студенти и привличането на повече утвърдени преподаватели от чужбина, допълват от Висшето училище.

В рамките на реализацията ще бъдат разработени програми за електронно обучение в дистанционна форма по специалности "Бизнес администрация" (професионално направление "Администрация и управление") и "Информационни системи" (професионално направление "Информационни и компютърни науки") на български и английски език,  мултимедийни електронни учебни помагала.

Центърът ще се реализира по проект по ОП Развитие на човешките ресурси", като е предвидено обучение на 1000 студенти в електронната среда.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай