Ремонтират още 22 пожарни

Ремонтират още 22 пожарни | StandartNews.com

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев, главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов и директорът на ГДПБЗН гл. комисар Николай Николов присъстваха на официалната церемония по откриване на обновената сграда на пожарната служба в Севлиево. На тържеството бе отслужен водосвет за здраве и успех на служителите. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

В словото си министър Радев заяви, че амбициите на министерството са в рамките на програмата да бъдат реновирани общо 22 сгради. Тези дейности не са и не могат да бъдат самоцел, допълни гл. комисар Николов. Те са важната стъпка за подобряване на условията на труд, за да изпълняват служителите от пожарните служби своите служебни задължения още по-отговорно и качествено. Вътрешният министър и гл. комисар Николай Николов благодариха на кмета на Севлиево Иван Иванов за доброто партньорство в името на общата цел – подобряване средата за сигурност на населението в общината.

Сградата на РСПБЗН, която е построена през 1954 година, бе основно реновирана със средства по програма „Региони в растеж“ и с финансово участие на Община Севлиево. Стойността на извършените строително-ремонтни дейности възлиза на над 320 хил. лв., 30 хил. от които са осигурени от Община Севлиево. Реализирането на проекта допринася за подобряване на работната среда на служителите, които се грижат за пожарната безопасност в общината, постигнато е намаляване на разходите за енергия и подобряване на експлоатационните характеристики на сградата.

Преди церемонията, министър Радев, главният секретар на МВР и директорът на ГДПБЗН се запознаха с работата на новооткрития Общински координационен център, който в случаи на необходимост, при възникване на критични ситуации от различен характер, осигурява отлична възможност за бързо взаимодействие между община, полиция и пожарна служба.
В рамките на посещението министър Валентин Радев се срещна и със състава на ОДМВР-Габрово. На място той се запозна с условията, при които служителите работят и чу проблемите им. Вътрешният министър и главният секретар на МВР Младен Маринов разговаряха и с кмета на Габрово Таня Христова и обсъдиха възможностите за по-добро сътрудничество с оглед гарантиране на обществения ред и сигурността на гражданите в областния град.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай