Продължава изплащането на пари за евтаназираните животни

Продължава изплащането на пари за евтаназираните животни | StandartNews.com

Продължава изплащането на обезщетения след евтаназията в Ямболско и Бургаско, съобщава Нова. Днес парите си ще получат стопаните, чийто животни бяха умъртвени преди дни. Обезщетенията ще се изплащат по банков пък или в кметството. Едно засегнатите села – Шарково, стана известно със стадото на баба Дора, което в неделя беше евтаназирано. Нейните пари ще бъдат изплатени до седмица.

В неделя жандармерията изведе от селото всички външни хора, включително и протестиращите пред дома на баба Дора, които се бяха заканили да не разрешат умъртвяването на животните. До насилие не се стигна, но пък полицията арестува една от жените, опитваща се да влезе в селото. Причината - нарушаване на обществения ред.

Цветанов коментира за пореден път и поведението на Корнелия Нинова и БСП. "Те първоначално казаха, че няма заповеди. А такива имаше, когато бяха предприети първоначалните действия, обясни той. - Казаха, че няма положителни проби, че дори няма никакви проби, които да бъдат представени на хората. Проби има, положителни резултати също има, и на това основание се издаваха заповедите от БАБХ", заяви той. „След като бяха изложени фактите никой от БСП не си направи труда на Председателския съвет да каже: „Да, извинявайте. Действително, може би, прекрачихме малко границата и трябва да съдействаме на институциите", коментира Цветан Цветанов.

„Трябва да имаме по-голямо уважение към експертите и тези, които се грижат за здравето на хората", призова той. „БАБХ бяха много ясни и категорични, че пробите са положителни и трябва да започне ограничаване на разрастването на чумата в страната", обяви Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай