Почина депутатът Димчо Михалевски

Почина депутатът  Димчо Михалевски  | StandartNews.com

София. Депутатът от "Коалиция за България" Димчо Михалевски почина след тежко боледуване. Депутатите прекратиха заседанието на парламента и по предложение на Михаил Миков почетоха с едноминутно мълчание кончината на Димчо Михалевски.

 

Димчо Михалевски бе любящ баща и човек вярващ в бъдещето на България, каза председателят на Народното събрание Михаил Миков. "Отиде си един млад човек, когото всички познаваха с добро и със силата му да отстоява политическите си идеи и да влиза подготвен в политическите битки, да ги печели и да се отдава на обществото, на България", продължи Миков от трибуната на парламента.

 

С 168 гласа всички депутати решиха да закрият заседанието. От 15 часа днес се очакваха бурни дебати по декларациите на всички парламентарни групи за изказването депутата от ДПС Хюсеин Хафъзов от миналата седмица.

 

В последните месеци Михалевски се лекуваше от усложнения след пневмония. Той заболя в края на септември. Въпреки здравословните си проблеми, в средата на октомври Михалевски дойде на работа.

 

Димчо Михалевски е роден на 24 октомври 1965 г. в Кърджали. Той бе депутат в 41-вото и 42-рото Народно събрание от "Коалиция за България", а в настоящия парламент оглавяваше Комисията по регионална политика и местно самоуправление.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай