10:05 ч.

07.01.18

1 мин.

0

0

0

Патриарх Неофит: Вълнението ми е голямо

от редактор |

Патриарх Неофит: Вълнението ми  е голямо

Вълнението ни е голямо, тъй като в днешния ден имаме възможността да видим този свят божи дом в неговия обновен вид, благодарение на доброплодните отношения между нашите страни и нашите църкви. Това каза негово светейшество Българският патриарх Неофит по време на освещаването на обновения храм "Свети Стефан" в Истанбул.


Особено благодарим на република Турция, която в лицето на община Истанбул подкрепи сложните реставрационни дейности и направи възможно този храм да заблести по нов начин, укрепен и величествен, в който могат да се стичат за поклонение многобройни посетители, каза още патриарх Неофит.


Своят принос имаше и българската държава, на която изразяваме благодарност, в лицето на нашия премиер г-н Бойко Борисов. Благодарим и на н. св. патриарх Вартоломей за съдействието, което оказва за опазването на българските светини под неговата юрисдикция.


Прекланяме се пред труда на реставраторите и всички, които са допринесли за възобновяването на този свят храм. Всички те са в мислите ни и молитвите ни, защото това е свято дело за прославянето на Божието име сред човеците. Нека всемилостивият Бог бди над всички нас.


Честит и благословен празник! За много и благословени години, каза патриарх Неофит.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент