Отварят до седмица бул. "Дондуков"

Отварят до седмица бул. "Дондуков" | StandartNews.com

До седмица ще бъде пусната за движение и последната ремонтирана отсечка от столичния бул. "Дондуков" между булевард "Васил Левски" и ул. "Раковски". Това съобщи изпълнителният директор на "Трейс София" Бисер Иванов. Ръководеното от него дружество извършва рехабилитацията на пътя в центъра на столицата.

За да приключи обновяването на отсечката до средата на следващата седмица работниците на компанията ще работят денонощно на обекта. От днес до понеделник ще бъде затворено за движение кръстовището между улица "Раковски" и бул."Дондуков", съобщи Иванов. Изпълнителният директор разказа и за трудностите по проекта, които са възпрепятствали работата на изпълнителите. Много е трудно да се работи в натоварена градска среда, подчерта Иванов. И допълни, че по проекта на няколко пъти е имало допълнителни възложения като работа по обновяване на тротоарите, поставяне на улично осветление.

Около 10 млн. лв. ще струва на София цялостната рехабилитация на бул. "Дондуков", която включва освен пренареждане на павета и полагане на асфалт, допълнителни дейности, полагане на железн път за трамвая и инфраструктурни дейности, стана ясно от думите на Иванов. "Трейс София" извършва и друг мащабен ремонт в столицата на стойност около 6 млн. лв. - рехабилитацията на бул. "Монтевидео" в квартал "Овча купел". Ремонтът трябва да приключи до 20-ти декември, а в средата на следващата седмица ще бъде отворен за движение предсрочно участъкът пред Нов български университет, съобщи Иванов.

Работата по реконструкцията е била затруднена от отчуждителни процедури и неточен подземен кадастър на инфраструктурата, но работата по обекта ще бъде завършена качествено и в срок, категоричен бе Иванов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай