Омбудсманът предлага независима проверка на автомобилната администрация

Снимка: БГНЕС

Омбудсманът предлага независима проверка на автомобилната администрация | StandartNews.com

Омбудсманът Мая Манолова ще предложи на премиера Бойко Борисов да назначи независима проверка на работата на служителите в Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" (ИААА). Това стана ясно след заседанието на временната парламентарна комисия за разглеждане на сигнали за корупция при шофьорските курсове. Временната комисия се сформира, след като Николай Колев Босия обяви гладна стачка и поиска оставката на транспортния министър Ивайло Московски и на заместника му Ангел Попов.

Мая Манолова смята, че проверката трябва да бъде извършена от представители на различни ведомства. "Може би Инспекторатът към Министерския съвет, също така може би е удачно да сезирам Комисията за противодействие на корупцията. Това са двете действия, които мога да предприема - да сезирам премиера за външна проверка с представители на протестиращите граждани и да отправя молба към КОНПИ за проверка на работата на Автомобилната администрация", каза тя.

Николай Колев-Босия смята, че работата на комисията по проверка на неговите твърдения за корупция при вземането на шофьорски книжки върви бавно. Колев е на мнение, че заради бездействието на служители на ДАИ по пътищата загиват невинни хора. Омбудсманът Мая Манолова се позова на данни, че от началото на протеста на Николай Колев от 13 юни до днес по пътищата на страната са загинали 122 души.

"Проблемът в момента сред мнозинството български граждани (и той не е само проблем на хората, които подкрепят г-н Колев), е в липсата на доверие към работата на Автомобилната администрация", коментира омбудсманът.

Николай Колев-Босия гладува вече 62 дни. Сред исканията му е и разпускане на парламента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай