11:35 ч.

03.01.18

1 мин.

0

0

0

Министър Петков: Увеличението на минималната заплата ще позволи да сe покриват основни разходи

от редактор |

Министър Петков: Увеличението на минималната заплата ще позволи да сe покриват основни разходи

Увеличението с 50 лв. на минималната работна заплата би трябвало да позволи на хората да покриват основните си разходи. За бизнеса то е свързано с по-високи разходи за труд. Над 2/3 от работодателите имат намерение да увеличават заплатите. Това е свързано с дефицита на кадри.


Това каза социалният министър Бисер Петков в предаването "Тази сутрин" по БТВ. По думите му правителството се стреми да намали делът на работещите бедни в страната. „По-високият размер на минималната работна заплата ще помогне за това", убеден е социалният министър.


„За следващата година се предвижда да отпадне таванът на пенсиите за новите пенсионери и увеличаване на старите пенсии. Сега таванът е 910 лева. От следващата година в пенсионната система влизат доста промени, като промените в модела за изчисляване на пенсиите", заяви социалният министър.


„За децата с починал родител, които не отговарят на критериите за получаване на наследствена пенсия, ще се разшири обхвата с персонална пенсия в размер на 108 лв.", каза още Петков.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент