Куче нахапа зам.-главния редактор на "Тема"

Териерът нападна Къдринова в Борисовата градина

Куче нахапа зам.-главния редактор на "Тема" | StandartNews.com

София. Куче от агресивната порода американски стафордширдски териер изпохапа зам.-главния редактор на сп. „Тема” и председател на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България Къдринка Къдринова. Животното е било пуснато от стопанина си да тича без повод и без намордник из Борисовата градина.

Инцидентът станал навръх 1 януари. Къдринова и съпругът й – писателят Любомир Николов, разхождали, държейки го на повод, семейното си хъски. Стафордшир териерът се нахвърлил върху хъскито, ранявайки лапата му. После захапал за бедрото на Къдринова, която му се изпречила в кучешкото меле и съборил на земята и съпруга й.

Едва тогава дотичал собственикът на атакуващото куче, закачил му повода и го изтеглил настрана. Уплашен от случилото се, съобщил на пострадалите името си – Даниел Александров. Казал, че живее в квартал "Лозенец"  и обещал да „покрие разноските по лечението”. На кървящата Къдринова е оказана помощ в спешното отделение на ВМА, предстои й възстановяване. Тя е решена да подаде оплакване срещу собственика и да настоява всички стопани на кучета агресивни породи да бъдат задължени със закон да водят питомците си само с повод и намордник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай