Фандъкова: София е готова да посрещне зимата - Общество - Стандарт Нюз


13:25 ч.

09.11.17

2 мин.

0

4

0

Фандъкова: София е готова да посрещне зимата

от редактор |

Фандъкова: София е готова да посрещне зимата

Няма фирма, която не сме санкционирали, глобите са над 2 млн. лева, каза кметицата


София е готова да посрещне зимния сезон и първите снеговалежи. Колегите от столичния инспекторат направиха сериозни проверки и установиха, че фирмите имат нужната техника и соли. София е разделена на седем зони. Налице на 237 снегорина, 37 челни товарачи и 34 малки роторни снегорини и работници, които могат да ги обслужват. Това съобщи кметицата на София Йорданка Фандъкова. 


Тя съобщи още, че за една непочистена спирка глобата е 2000 лева, а за непочистени 5% услугата не се заплаща. И увери, че фирмите имат и малки снегорини, с които да почистват и малките улички. А ако не изпълняват задълженията си, подлежат на сериозни санкции. По новите договори машините са със стандарт Евро 6.


Столичният кмет обърна внимание и на състоянието на градския транспорт. „Предвиждаме да продължим с инвестиции в градския транспорт. Най-големият проект е метрото. От дълго време има процедура за концесия за всички спирки. Имам уверението, че общинският съвет ще се заеме с тази процедура." Продължава замяната на 30-годишните с нови. Успяхме да намалим старите с 50% и средната възраст вече е 9 години. Готвим се да закупим 120 нови автомобили, каза Фандъкова.
За замяната на сегашните перфоратори с електронно таксуване Фандъкова коментира: „Това са тежки процедури, със сериозни средства. Трябва да се обмислят внимателно. Процедурата беше обжалвана, но вече излезе от съдебна фаза и отново е възстановена. Надявам се да приключи в нужните срокове." 


„На практика няма фирма, която не е санкционирана, тъй като много се работи, но ние сме безкомпромисни. Санкциите в последните години са над 2 милиона лева. Ние пускаме обекта веднага, когато е завършен, за да не създаваме проблеми на гражданите. На 20 ноември се надяваме да пуснем последната отсечка от асфалтирането на бул. „Дондуков", каза още пред БНТ столичният кмет Йорданка Фандъкова.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 09:32 · 10.11.2017
Тая некомпетентна и корумпирана Куче-деятелка кога ще я изгоните от Кметството!?...В София има над един милион човека, а така и не се намериха хора да и сложат кънките.
Потребител · 09:02 · 10.11.2017
Когато се изметете ще празнуваме
Завод за преработка · 22:01 · 09.11.2017
А завода за преработка на отпадъци къде е? Кой взе парите? Бочко Тъпото говори за него преди 10 години. Копка направи ли му? Не за друго ама обича да се снима;-)
Потребител · 14:02 · 09.11.2017
А г-жа "параван на корупцията" събрала ли си е уличните псета?
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент