Даскали карат ученици да се кълчат на кючек на Азис (ВИДЕО)

Даскали карат ученици да се кълчат на кючек на Азис (ВИДЕО)  | StandartNews.com

Видин. Клип с мятащи гьобеци ученици взриви интернет. Детското кълчене под звуците на чалгата е станало в общината на Видин на тържество за 8 март. От няколко дни видеото, качено от възмутен родител, обикаля интернет и повлича след себе си лавина от коментари в социалните мрежи и форумите. В описанието на клипа в YouTube пише "Гнусота и сквернота", но това е сред най-нежните определения по негов адрес.

"Повръща ми се като го гледам, не искам да повярвам, че това се случва, при това в общината", пише разгневен видинчанин. "Не знам кой е допуснал това и кой въобще е решил да направи хореографията, къде е министърът на образованието?!", коментират във Фейсбук групата "Нека спрем чалга замърсяването". 

"Един куп възрастни стоят и гледат отстрани, а децата като роботчета... Никой не би платил за чалга уроци, това няма нищо общо с образование, възпитание и интелект в преподавателя и директора на такова училище. Децата искат да танцуват и родителите им ги подкрепят, това е най-лошото", разсъждават в анти попфолк групата.

"ОТВРАТ !!!! Но забелязахте ли как родителите се радват ...?! Това е равносилно на детска порнография !!!!", продължава тирадата на противниците на чалгата. "Идва чалга поколението, гответе се...", предупреждава потребител. "Всички станахте пуритани, май забравихте в коя чалготека сте се кълчили на абитуриентския си бал", размахва пръст на всички друг фейсбукър.

В групите с фенове на ориенталските ритми клипчето не присъства и никой не се наема да го коментира.

От шегаджийския сайт nenovinite.com реагираха с хумор на клипчето и написаха: "Вижте само как тези деца махат празните си ръце и танцуват сковано, сякаш не са изпили поне 2 малки водки. Нямат салфетки, нямат плам. Замислете се в какъв свят живеем и дали това заслужават нашите деца  - танци без градус, без салфетки и без възможност да се наръгат с нож. Срамота."

Танцът под такта на песента на Азис "Мразя те" е бил специален поздрав към работещите жени в администрацията и регионалния образователен инспекторат по повод 8 март, техния празник. Кметът на Видин Герго Гергов не е бил на работа заради командировка в Германия. Децата, които играят на мелодията с циничен текст, са ученици от основно училище "Софроний Врачански" и детска градина "Звънче". Двете заведения се намират в ромския квартал на Видин – "Нов път". Научени са от хореографа  Методи Филчев.

Според Филчев няма нищо лошо, че децата танцуват на песен на атрактивния ромски певеци Азис. Директорката на училището Нина Иванова смята, че танцът е само част от по-голяма програма, с която децата са поздравили жените. Те са изпълнили и други песни и танци, рецитирали са стихове за жената и майката.

Много родители на деца обаче за пръв път разбират какво научават децата им в състава "Ансел", ръководен от Методи Филчев. Филчев е известен в града организатор на етнофестивали с международно участие и ръководител на състав, в който участват ромски деца. През 2009 г. той беше кандидат за депутат от листата на ДПС.

Клипът с танцуващите деца, който вече е хит в мрежата и видеообмена, е качен от радио Видин, филиал на БНР. Преди време същото радио качи клип и с обяда с кебапчета на посланика на САЩ у нас Джеймс Уорлик и кмета на Видин Герго Гергов. За фон радиото избра чалга - песен ("Хайде всички в механата, там събира се тайфата"), каквато по това време  не е  звучала в заведението на видинската гара. Той също стана хит в социалните мрежи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай