Цветанов: Събрани са частите от тялото на камикадзето

Цветанов: Събрани са частите от тялото на камикадзето | StandartNews.com

Бургас. Никой към настоящия момент не е поел отговорност за атентата, каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов в Бургас. Назначени са експертизи по случая с камикадзето, което се предполага, че се е взривило на летище Бургас. Събрани са части от тялото, назначени са ДНК експертизи. Телата са извозени към Съдебна медицина, правят се аутопсии, назначават се експертизи, каза Цветанов.

Сайтът на Министерството на вътрешните работи са разпространили снимка на камикадзето, има едно клипче, около десетина секунди, което дава неговата походка и т.н. Умоляват се да сигнализират всички граждани, които биха могли да помогнат на разследването с някакви данни – дали това лице е записано, дали е пребивавало в някой хотел, дали е влизало в заведение и т.н, каза министър Цветанов.

Има огромен периметър от камери, които се изследват, за да се събере информация за начина на придвижване на лицето, начина на пребиваване на лицето, каза Цветанов.

Лицето е пребивавало на територията на страната с фалшива самоличност – шофьорска книжка от Мичиган – това също може да помогне като ключова дума за гражданите, които имат информация. Има насоки за периода от време, в който лицето е пребивавало в България.

Не пропускаме нито една информация, която постъпва в кризисния център. Работим с българските служби и израелските колеги. Не бих могъл да споделя всичко, което правим, каза министърът. По разпореждане на премиера правителственият самолет извозва също част от туристите. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай