Банев гори с дискотека

Банев гори с дискотека  | StandartNews.com

Данъчни и общинари подгониха милионера Николай Банев. Дискотеката му "Теодора" в Созопол ще бъде продадена на търг от съдия-изпълнител. Причината е, че бизнесменът е натрупал 377 572,74 лева неплатени данъци към местната управа.

Дължимите суми са за периода от 2010 до 2014 година, уточниха от пресцентъра на община Созопол. По-рано Банев се оплака пред медиите от "поредно престъпление на Панайот Рейзи и неговата престъпна шайка". В отговор от общината огласиха борчовете на милионера.

"Като собственик на "Хелиос тур", в чиито активи е дискотека "Теодора" или клуб "Ревю", лицето Николай Банев дължи на общината данък върху недвижим имот 81 315,56 лв., такса битови отпадъци 342 853,74 лв., както и туристически данък 2719 лв.". За капак пречиствателната станция в къмпинг "Каваци", който също се държи от Банев, изобщо не работела.

Преди 2 г. бизнесменът бил предупреден да се издължи и той обещал да го направи.
"Към момента това не е направено въпреки уведомителните писма. Община Созопол предприема принудително събиране на дължимите суми, заради уважението към останалите изрядни данъкоплатци на територията на общината", категорични са от екипа на кмета Панайот Рейзи.

Съдия-изпълнител е насрочил публичен търг за заведението, който ще стартира на 28 август.
От общината припомнят също, че за последните 5 г. като собственик на къмпинг "Каваци", а в рамките на този период и на още два къмпинга, платената туристическа такса и туристически данък е 3671,77 лв., като през 2013 г. и 2014 г. фирма "Русалка Холидейз" на бизнесмена не е платила нито стотинка от дължимата туристическа такса", припомнят още от местната управа в Созопол.

Банев е предупреден от общинските власти до 30 август да отстрани установените нередности в местата в "Каваци". Бившата дискотека и ресторант в къмпинга работели без нужната категоризация. Още по-голям гаф е, че т.нар. пречиствателна станция, построена от Балкантурист през далечната 1988 г., на практика не действа и изобщо няма персонал.

"Само по себе си пречиствателното съоръжение представлява една голяма яма, която събира фекалните води от къмпинга. Установени са няколко шахти, като в едната директно се изливат фекалиите от палатки и кемпери. Община Созопол е длъжна да реагира на установените нарушения и да наложи санкции", заплашват от общината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай