19:05 ч.

14.09.17

1 мин.

0

1

0

Обновяват с 300 млн. лева училищата

от редактор |

Обновяват с 300 млн. лева училищата

МОН ще хвърли 300 млн. лева в ремонти на училищата през 2018 г. Това обяви министър Красимир Вълчев във Враца, където откри обновената сградата на НУ "Св. Софроний Врачански" във Враца.


Министерството е финансирало с 20 000 лева и разкриването на нова група във врачанската детска градина "Европейчета". "Мотивираните учители са основният фактор, увеличението на учителските заплати е ясно послание, че разчитаме на тях, заяви министърът, цитиран от БТНЕС.


Надявам се да подкрепим детски градини и училища, в които условията на работа са по-трудни, заяви още той. Ще има скоро и защитени, и средищни детски градини. Ние, като правителство, дадохме ясен сигнал, че държавата иска с всички институции и политики да се бори с неграмотността, кметовете също дадоха този сигнал и се надявам да почувстваме резултатите от тези усилия, продължи той.


Вълчев обяви, че от догодина ще се промени формулата за финансиране, ще се отчитат и неравенствата при детските градини и училища. Основната цел е да се привлекат по-добри специалисти в отдалечени райони. Ще се отчита и концентрацията на деца от уязвими групи. 


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 21:21 · 18.09.2017
И златни да ги направите тези училища откъде ще дойдат децата за да ги напълнят? Няма ги. Не само в училище ги няма . Няма ги в България!!!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент