Обновяват с 300 млн. лева училищата

Обновяват с 300 млн. лева училищата | StandartNews.com

МОН ще хвърли 300 млн. лева в ремонти на училищата през 2018 г. Това обяви министър Красимир Вълчев във Враца, където откри обновената сградата на НУ "Св. Софроний Врачански" във Враца.

Министерството е финансирало с 20 000 лева и разкриването на нова група във врачанската детска градина "Европейчета". "Мотивираните учители са основният фактор, увеличението на учителските заплати е ясно послание, че разчитаме на тях, заяви министърът, цитиран от БТНЕС.

Надявам се да подкрепим детски градини и училища, в които условията на работа са по-трудни, заяви още той. Ще има скоро и защитени, и средищни детски градини. Ние, като правителство, дадохме ясен сигнал, че държавата иска с всички институции и политики да се бори с неграмотността, кметовете също дадоха този сигнал и се надявам да почувстваме резултатите от тези усилия, продължи той.

Вълчев обяви, че от догодина ще се промени формулата за финансиране, ще се отчитат и неравенствата при детските градини и училища. Основната цел е да се привлекат по-добри специалисти в отдалечени райони. Ще се отчита и концентрацията на деца от уязвими групи. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай