Путин: Руската армия е сред най-добре въоръжените в света

Путин: Руската армия е сред най-добре въоръжените в света | StandartNews.com

Армията на Русия е една от най-добре въоръжените в света, което се доказва от военната операция в Сирия. Това заяви руският президент Владимир Путин на военнопрактическа конференция за резултатите от специалната операция в Сирия, предаде ТАСС.

По думите му "разгромът на добре въоръжени групи терористи в Сирия" е показал силата на руската армия и боен флот. Освен това според него ходът на операцията е показал "традиционната надеждност и ефективност на руското оръжие".

По редица системи за въоръжение Русия няма равни на себе си, но за да се запазва световното лидерство в сферата на въоръженията "трябва постоянно и напрегнато да се работи, да сме на крачка напред, а не да храним илюзии", подчерта руският държавен глава. Той цитира данни на Министерството на отбраната, според които в Сирия са били използвани "215 съвременни и перспективни видове въоръжение", които като цяло са потвърдили своите "високи характеристики".

Путин отбеляза, че с положителни резултати е бил първият опит за прилагане в бой на прецизно оръжие с далечен обсег с въздушно и морско базиране. Той уточни, че има предвид главно ракетите "Калибър" и по-малко известните ракети "Х-101". Путин напомни и за дебюта в бойни условия на самолети от руската стратегическа авиация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай