Новите американски санкции срещу Русия влизат в сила на 27 август
Влиза в сила първият пакет санкции на САЩ срещу Русия заради случая "Скрипал"


16:50 ч.

22.08.18

2 мин.

0

6

0

Кремъл ще търси точки за възможно взаимодействие със САЩ

от редактори |

Кремъл ще търси точки за възможно взаимодействие със САЩ

Руският президент Владимир Путин е обсъдил на съвещание с членовете на Съвета за сигурност на Руската федерация състоянието и основните дразнители в отношенията между Русия и САЩ, а също и ситуацията в Сирия, предаде ТАСС, цитирайки прессекретаря на Кремъл Дмитрий Песков.


Обсъждането е било във връзка с предстоящата утре среща на секретаря на Съвета Николай Патрушев и съветника на президента на САЩ Доналд Тръмп за националната сигурност Джон Болтън.


В Кремъл смятат, че "продължава политическата деградация в двустранните отношения и е необходимо да се разбере има ли във Вашингтон политическо желание за сътрудничество с Русия, и да се потърсят и напипат възможните точки за взаимодействие между Русия и САЩ, отбеляза Песков.


Прессекретарят нарече некоректно изявлението на Болтън в интервю за Ройтерс, че Русия е "затънала" в Сирия. "Нека не забравяме, че на сирийска земя има и американски военни", отбеляза той.


Песков отхвърли обвиненията срещу Русия, че нейното разузнаване действа в социалните мрежи в интернет и се занимава с кибератаки. Той се спря на тази тема в отговор на изявлението на ръководството на Фейсбук, че е отстранило от мрежата редица акаунти, за които се смята, че били свързани с руското военно разузнаване, както и в отговор на твърденията на "Майкрософт" за руски кибератаки в навечерието на междинните избори в САЩ.


"Те сякаш се надпреварват да излизат с такива изявления, които са написани като под индиго. В тях няма никаква аргументация и ние не разбираме на какво се основават", подчерта Песков на пресбрифинг в Москва, цитиран от Ройтерс.


Той също изрази несъгласие с термина "окупация", използван за периода, в който трите балтийски страни са били в състава на СССР, и не смята за възможно да се говори за някакви компенсации. Песков се спря на този въпрос по повод намерението на Естония и Латвия да искат компенсации от Руската федерация за вреди, нанесени в периода на "съветската окупация".


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 14:32 · 23.08.2018
Болшeвики прости,нe можахтe да разбeрeтe,чe вашият модeл на управлeниe и живот в Русия,в които главни дeистващи лица са бандититe, воровeтe,криминалнитe и политичeски авторитeти и т.н.,никои нe го жeлаe, за това няма как да има и допирни точки:)!!!
Азиятски скотовe!!!
Потребител · 04:30 · 24.08.2018
@Потребител Отнася сe за тeбe , нали?
Потребител · 07:03 · 24.08.2018
@Потребител Нещо да имаш да кажеш по темата? Да виждаш някъде допирни точчки, другарю?
Shopeto · 20:53 · 22.08.2018
Ррусия затъва все повече не само в Сирия, а и в Украйна, и където там още се меша в последните години, Всеки месец ззапочнаха да идват нови санкции, нови проблеми с Европа и САЩ, нови истории. Накрая пак обикновенните хора ще имат да плащат за манията за величие на шефовете - точно тези, които най-много им ръкопляскат и скачат на бой на всеки, който се осмели и една дума да каже срещу власта. Как беше: всеки народ си заслужава управниците.
Потребител · 23:54 · 25.08.2018
@Shopeto Управницитe на Русия мислят за държавата и бъдeщeто на народа. Нe са съгласни да разпродават и подаряват рускитe природни блага на хищницитe. Така, чe няма никакви мании за вeличиe, ами има любов към Русия и грижа за нeиното опазванe от враговeтe.
Потребител · 02:46 · 15.09.2018
@Потребител Управницитe на Русия мислят за държавата и бъдeщeто на народа. Нe са съгласни да разпродават и подаряват рускитe природни блага на хищницитe. Тe само крадят за сeбeси. колко пeтрлолни олигарси има в Русия?
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент