Завърши търсенето на оцелели под рухналия мост в Генуа

Завърши търсенето на оцелели под рухналия мост в Генуа | StandartNews.com

Операцията по издирване за изчезналите след рухването на моста "Моранди" в италианския град Генуа приключи тази нощи, след като труповете на 3-членното семейство, за което бе съобщено вчера, бяха извадени от автомобила, в който бяха затиснати. Така официално обявеният от префектурата на Генуа брой на жертвите стана 43, предадоха световните агенции, цитирани от БТА

Деветима пострадали остават в болница, като четирима от тях са в критично състояние. Служителите от отряда вече не смятат, че ще намерят още загинали, но имат за задача да обезопасят терена с руините и да помогнат на следствието да установи причините за трагедията.

Шефовете на компанията, която оперира моста и още хиляди километри магистрали в Италия, обявиха, че отпускат половин милиард евро за ликвидиране на последствията от срутването на естакадата и за изграждането на нов мост на мястото на падналия, което според тях може да стане за 8 месеца. Създават и два фонда за подпомагане на семействата на жертвите и за евакуираните от жилищата, намиращи се под моста, които ще се нуждаят от нови.

Те не пожелаха да коментират инициираната от правителството процедура по отнемане на лиценза на компанията, като посочиха, че биха искали първо да научат резултатите от разследването на причините за рухването на моста.

Междувременно правителството обяви, че ще бъде задействан план, който да модернизира и да направи безопасна застаряващата италианска инфраструктура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай