Потрес на Острова: Роби ни приготвят салатите

Потрес на Острова: Роби ни приготвят салатите | StandartNews.com

Зеленчуците и салатите, които се продават в британските супермаркети, се отглеждат от работници, третирани като "роби". Те живеят в ужасяващи условия, информира още Daily Mail, като се позовава на разследване направено от Channel 4.

Емигрантски работници, които се грижат за зеленчуците внасяни във Великобритания, признават, че им липсват елементарни санитарни условия докато работят. Те са принудени да използват храстите в близост до местата, където расте продукцията. Не им се предоставя сапун и тоалетна хартия.

Действието се развива в нивите на южна Испания - в районите на Мурсия и Алмерия, откъдето във Великобритания се внася продукция на стойност милиони паунди всяка година.

Работниците твърдят, че от агенциите, които ги наемат, се държат с тях като с роби. А тези хора работят, за да може зеленчуците и салатите в крайна сметка да се окажат по рафтовете на супермаркетите на Острова.

Наемниците боравят с опасни пестициди, заради които често боледуват. Често хората и не получават възнаграждението си за изработените часове.

Daily Mail съобщава, че направените разкрития ще ужасят милиони потребители във Великобритания. А супермакретите твърдят, че храната е произведена спрямо етичните норми и работниците получават справедливо отношение.

Вчера британските политици призоваха за провеждане на пълно разследване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай