Кървавата баня в Треб приключи с ликвидирането на терориста /ОБНОВЕНА/

Кървавата баня в Треб приключи с ликвидирането на терориста /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Поне двама души са били убити по време на взимането на заложници от ислямист в южния френски град Треб тази сутрин, според източници, близки до случая.

Вземането на заложници е станало няколко минути след като полицай е бил прострелян в съседния град Каркасон, но между двата инцидента няма връзка.

Френският министър-председател Едуар Филип нарече ситуацията с взимането на заложници в Треб „много сериозна". „В момента специалните служби провеждат операция на място. Ситуацията е много сериозна", каза Филип, цитиран от телевизионния канал Бе Еф Ем. Похитителят извикал към полицаите, че е „войник на „Ислямска държава.

Въоръженият нападател е стрелял след като влязъл в Super U supermarket около 11.15 ч. сутринта, съобщи източник за инцидента. Свидетел каза, че нападателят бил въоръжен с ножове, пистолет и гранати и извикал „Аллах Акбар", докато влизал в супермаркета. Префектурата съобщи, че инцидентът се разглежда като терористичен акт.

На място спешно са изпратени големи полицейски сили – около 140 души. Започнала е подготовка на операция по освобождаване на заловените от престъпника хора. Местните власти обявиха в Туитър, че районът е изолиран. АФП предаде, че антитерористичният отдел на прокуратурата на Франция е започнал разследване по случая.

При друг инцидент в съседен район в Югозападна Франция беше прострелян полицай. Служителят на реда е нападнат в град Каркасон, на около 15 минути път от Треб.

По-късно заложниците от супермаркета в Треб бяха освободени. В магазина е останал човекът, извършил нападението, и един полицай,

В по-късния следобяд стана ясно и че френските полицаи са застреляли тероирста, който се оказа мароканец.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай