ФедЕкспрес изнесе едночасова лекция на Гришо в Ротердам

ФедЕкспрес изнесе едночасова лекция на Гришо в Ротердам | StandartNews.com

Роджър Федерер разби Григор Димитров с 6:2, 6:2 за по-малко от час в първия сет на финала в Ротердам от сериите АТР 500.

Така българският тенисист, който преди седмици определено отсвири турнира в София заради холандския с някакви намеци за страх от контузия, записа 7 от 7 загуби срещу именития швейцарец.

Двамата днес за първи път се изправиха едни срещу друг на финал, като световния №4 нямаше никакви шансове срещу ФедЕкспрес и му показа, че има още много да учи, докато достигне до върха на световния тенис.

Първият сет започна равностойно, като Гришо показа няколко хубави удара, с които предизвика овациите на феновете. Опитът на Федерер обаче надделя в петия гейм, когато швейцарецът проби Димитров, а след това затвърди постигнатото за 4:2. В следващия гейм стана още по-лошо за Димитров, който позволи на швейцареца да вземе четвърти пореден гейм, да осъществи втори пробив и да поведе с 5:2, сервирайки за победа в сета. Федерер не допусна забавяне на успеха си в сета и спря часовника на 25-ата минута, оформяйки 6:2 в своя полза.

Вторият сет започна като продължение на първия, а Григор Димитров продължи да бъде в нокдаун, допускайки пробив в първия гейм след 30:0 в своя полза. Федерер взе сервиса си за 2:0, постигайки победа в седми пореден гейм в мача. За щастие на българските фенове Григор се измъкна от погром и спаси брейк пойнт в третия гейм, печелейки подаването си за 2:1, с което даде сигнал, че все още има сили за съпротива.

Федерер обаче не показа притеснение и взе сервиса си, след което за четвърти път в мача проби Григор за 4:1 за 47 минути игра в Ротердам. Последва сервис гейм на нула за 5:1 и последна възможност за Гришо за по-достойно представяне в срещата. Българинът показа зъби и взе сервиса си на нула, след което Маестрото имаше топката за приключване на мача. Логично се случи и Федерер приключи с победа в сервис гейма за 6:2 и във втория сет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай