"Милан" изнесе лекция на "Лудогорец" за 3:0

"Милан" изнесе лекция на "Лудогорец" за 3:0 | StandartNews.com

Лудогорец на практика се прости с надеждите си да елиминира Милан в 1/16-финалите на Лига Европа. Италианският гранд победи с 3:0. По този начин воденият от Дженаро Гатузо тим почти сигурно ще елиминира родния шампион, на когото трябва повече от чудо, за да продължи на 1/8-финалите.

Италианците стигнаха до успеха с головете на Патрик Кутроне, Рикардо Родригес и Фабио Борини и на практика подпечатаха преминаването си в следващата фаза.

Ключовият момент в битката бе факт в 44-ата минута, когато Патрик Кутроне откри резултата. Младежкият национал на Италия се вклини между Дяков и Пластун, за да накаже отблизо безпомощния Ренан. Последва 0:2, което бе сътворено от Рикардо Родригес. Швейцарецът бе точен от дузпа, отсъдена за нарушение на Моци срещу Кутроне. Точка на спора пък сложи друга резерва - Фабио Борини, който отблизо наказа вече и без това сломената отбрана на българския шампион.

Нужно е да отбележим, Лудогорец можеше да вкара мача в съвсем друго русло, ако при резултат 0:1, Светослав Дяков не бе ударил гредата, а пък малко преди него, Марселиньо не бе стрелял доста слабо в обсега на Донарума.

Лудогорец игра далеч от познатото си ниво, като липсваха опасните атаки. Проблемите дойдоха от грешките в защита, от които Милан се възползва максимално.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай