Собственикът на "Левски" оприличи инцидента на стадиона на терористичен акт

Собственикът на "Левски" оприличи инцидента на стадиона на терористичен акт | StandartNews.com

„Това, което се случва е ужасно и аз го оприличих на терористичен акт. Категорично този младеж не е имал намерение да уцели служител на реда. Имал е сигурна идея по някакъв начин да изрази радостта си по време на мача. Но това е инцидент, който се случва", коментира в студиото на Нова тв собственикът на „Левски" Спас Русев.

По думите му Англия, която е имала славата на страна с най-необузданите фенове, но това се е променило.

„Въпросът не е само в създаването на мерки, които биха ограничили достъпа до стадионите. Това е един възпитателен процес, в който феновете трябва да осъзнаят, че по този начин, дали ще е с факли или с димки, по никакъв начин не помагат на своя клуб, даже напротив – така му вредят", каза още Спас Русев.

„Един футболен клуб има основно два актива – представителният отбор и фенската маса. Тази игра съществува заради феновете. Ако феновете ги няма на стадиона, то може би няма да съществува и тази игра в тези мащаби", добави Русев.

И каза, че България значително изостава от Европа по инфраструктурата.

„Ние имаме изключително лоши футболни съоръжения. Даже, нашият стадион е далеч от съвременните изисквания за сигурност", поясни Спас Русев и добави, че за тези мерки за сигурност трябва да се погрижат държавата, футболния съюз и клубове.

"Инсталирането на камери за видеонаблюдение на стадионите е нещо, което може да се имплементира в рамките на една седмица", каза още собственикът на „Левски" Спас Русев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай