Суджукари си дават среща в Горна Оряховица

Суджукари си дават среща в Горна Оряховица | StandartNews.com

Велико Търново. Майстори на сухото мезе и кулинари си дават среща в градската градина в Горна Оряховица. Признатият в Европа като запазена марка Горнооряховски суджук ще събере на едно място фирмите които имат право да го произвеждат.

На 30 и 31 май градът ще бъде домакин на традиционния празник на горнооряховския суджук наречен „Кулинарна парти зона". Освен скарите и барбекютата с препечено мезе в парка майсторлък ще покажат и кметъла Цонко Цонев от Каварна. Освен класическите пресни миди от морето, той ще донесе и суджук от е морски деликатеси.

Празникът ще започне на 30 май следобед с празничен стрийт парад. Карнавалното дефиле ще тръгне в 17.00 ч. от читалище „Напредък-1869", ще премине през централната градска част до парк „Градската градина". В карнавала могат да се включат всички, които желаят. В 18.00 ч. в парк „Градска градина" започва кулинарно шоу с участието на Иван Звездев. 18.30 ч. е началният час на Кулинарен денс клуб с гост-изпълнител Илия Луков и Клуб за народни хора „Фолклорна броеница" при НЧ „Братя Грънчарови-2002". Вечерта ще завърши с Парти зона под звездите.

На следващия ден събота веселбата ще започне в 10.00 ч., а час по-късно е насрочено официалното откриване на празника. През целия ден в Градската градина ще има много забавления, суджукарски игри, кулинарни състезания, творчески работилници, викторини и награди. Мастори ще могат да премерят сили в състезание по най-тънко нарязан суджук и по най бързо изяждане на мезето. За доброто настроение на празнуващите ще се погрижи водещият Димитър Рачков. На откритата сцена в парка ще се изявяват самодейни състави от Общината и гости.

В 18.00 ч. ще започне концертът на оркестър „Орфей", а два часа по-късно на сцената ще излязат Нелина, Ани Хоанг и Теди Александрова.

През 2012 и 2013 г. празникът се проведе в рамките на проект „Мостове към бъдещето", който се осъществи с финансовата подкрепа на Оперативна програма Регионално развитие" 2007-2013. Тази година празникът се организира от Община Горна Оряховица със съдействието на Сдружение „Раховец-2007" като устойчивост на проекта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай