Студент на шише уиски вилня в спешното

Нападнал охранител, ритал санитарка и се опънал на дошлите полицаи

Студент на шише уиски вилня в спешното | StandartNews.com

Благоевград. 19-годишен студент изпадна в алкохолен делириум, побесня и започна да бие персонала в Спешно приемно отделение на благоевградската болница. Младежът посегна на охранител, който успя да избегне юмрука му. Санитарка обаче не можа да се спаси яростта на мъртво пияния пациент и отнесе ритници. Това принуди медиците да звънят на пожар в полицията, за да бъде озаптен почерпеният до козирката побойник.

Той и негов колега изпаднали в безпомощно състояние, след като обърнали бутилка уиски. Били открити мъртво пияни на улицата около 2.30 часа след полунощ. Извикан е екип на спешния център, който го откарал в болницата. Там 19-годишният студент започнал да се отбранява от помощта на лекарите. Той опитал да забие лакът в корема на охранителя, но без успех. След като гардът го хванал, с крак пациентът ритнал в слабините санитарката.

При появата на полицаите пияният не само, че не се стреснал, но и проявил агресия към органите на реда. Те обаче го закопчали и го откарали за 24 часа в ареста. „Възможно е прокуратурата да поиска задържането му за 72 часа. В случая става въпрос за нападение над хора, които са изпълнявали служебните си задължения”, уточниха от благоевградската полиция.

Началникът на спешното отделение на д-р Владимир Рабаджийски обясни, че подобни инциденти със студенти и клошари са ежедневие. “Почти през вечер ни водят пияни до безпаметност, които буйстват, а ние се чудим как да ги озаптяваме”, жалват се медици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай