Пороят предизвика задръствания във Варна

Пороят предизвика задръствания във Варна | StandartNews.com

Варна. Поройните дъждове предизвикват задръствания във Варна и натоварват трафика. Дълги колони от коли се образуват по пътя от базар „Левски" до кръстовището с ВиК – Варна по посока столицата. Преодоляването само на този пътен участък отнема повече от 30 минути.

Дъждът се лее като из ведро и от рано сутринта - за 10 часа между полунощ и 10 сутринта са паднали 48 литра/кв. м., което е колкото за цял месец. Прогнозите са, че всеки ден ще вали до 20-и юни. Пожарни отводняват на много места след подадени над 20 сигнала на тел 112. Има наводнения в приземието на АГ-болницата, поликлиниката в кв. Аспарухово, 2 детски градини и крайбрежните заведения на плажа.

Има закъсали автомобили в образуваните дълбоки локви по бул. „Христо Смирненски" преди пресечката с ул. „Подвис", както и малко преди кръстовището на „Хр. Смирненски" с ул. „Мир", предаде Фокус. Под вода са и по-малките улици в централната част на града, което пречи и на пешеходците да се придвижват нормално. Трафикът е натоварен и по традиционните точки на съсредоточено движение, а автобусите на градския транспорт се движат на различни интервали и с известно закъснение заради засиления трафик.

Образувани от дъжда реки има в „Аспарухово". На места пътната настилка е отнесена от дъжда. Образувани са големи локви по главния път, а по Аспарухов мост движението е изключително натоварено.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай