Билка уби дете

Дали на хлапето и сестричката му чай срещу диария

Билка уби дете | StandartNews.com

Пазарджик. Момченце на година и половина от Пещера почина, след като се натрови с отвара от билката трънка. Тригодишната му сестричка пък е в реанимацията на Пазарджишката болница.

Според първоначалните данни от лекарите двете деца са пили от билката против диария. Хората варят трънка срещу болки в стомаха, но според специалисти в голямо количество вътрешността на трънката може да е опасно за малките организми. Това е същото отравяне, което може да причини консумацията на зелена ядка от овощни дървета и други подобни растения, коментираха запознати от Пазарджик.

Малкият Емин Желязков от Пещера е приет в спешна помощ - Пазарджик, в много тежко състояние. Със случая се заели двама педиатри и трима реаниматори от болницата. В продължение на три часа лекарите се борили за живота на момченцето, но не успели да го спасят. Лекарите не са успели да разберат от близките на детето какво количество отвара е изпило. Неговата сестричка, която е на три години и три месеца, е спасена и в момента се лекува в интензивния сектор на второ детско отделение. По случая с починалото дете е извършена тройна съдебно- медицинска експертиза и резултатите от взетите проби за изследване са изпратени в лабораторията по криминалистика и криминология в София, съобщи съдебният медик д-р Ангел Фингаров. За момента не можем да дадем категорично заключение, допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай