Чакаме 100 000 румънци и 80 000 гърци за Великден

Чакаме 100 000 румънци и 80 000 гърци за Великден | StandartNews.com

- Какъв брой туристи очакваме през великденските празници да пътуват от Гърция към България и ще попречи ли по някакъв начин протестът на българските превозвачи?

- Все още няма категорично обявяване, че планираното затваряне на всички гранични пунктове и недопускането на български туристи към Гърция и съответно на гръцките към страната ни остава в сила. Хората, които имат намерение на пътуват към Гърция в периода 29 април- 7 май, са в притеснено положение по отношение на това дали ще има, или няма да има блокада на границата.

- Колко души се очаква да пътуват във и извън страната през периода?

- В месечен план се очаква около 110 000 български туристи да посетят Гърция с цел туризъм и около 80 000 гърци да посетят България с тази цел.

- Каква е тенденцията в цените на хотелите и предлагат ли туроператорите отстъпки за празниците?

- Тенденцията е към намаляване на цените. Пътуванията излизат между 8 до 12% по-евтини, и то главно на базата на цената на горивата.

- Кои са най-предпочитаните дестинации у нас?

- В България като най-предпочитани ще бъдат хотелите, които предлагат балнео, спа и уелнес услуги. Главно това са Хисаря, Велинград, Поморие, Кюстендил и Сандански. В голямата си част за тях пакетите са продадени. Освен това голям интерес се проявява към историческите градове Пловдив, Велико Търново и София.

- От кои страни да очакваме най-много туристи за празниците?

- Като изключим проблема с Гърция, който се надяваме, че няма да възникне и затварянето на границата ще бъде отменено, най-много туристи ще имаме от съседна Румъния, Министерството на туризма обяви, че очаква около 100 000 туристи от северната ни съседка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай