11:40 ч.

22.09.14

1 мин.

6537

1

0

За първи път: "Луфтахaнза" зареди самолет със захар

от Калина Александрова |

За първи път: "Луфтахaнза" зареди самолет със захар

Франкфурт. Авиокомпанията "Луфтханза" зареди  самолет с гориво, което има десетпроцентно съдържание на биокеросина фарнезан. Той се произвежда от захарна тръстика.


Самолетът е Airbus А321 и изпълнява полет от Франкфурт до Берлин. Така той стана първият в Европа, който е зареждан с подобен тип гориво.


Биогоривото е резултат от съвместната работа на френска и американска компании. При изгарянето си, фарезанът отделя количество въглероден диоксид, колкото са усвоили от въздуха растенията, от които е добит.


Новото гориво за самолети е одобрено от регулаторните органи на Съединените щати през юни, след преминаване през множество тестове за съвместимост с различни летателни машини. Фарнезанът отговаря напълно и на най-стриктните изисквания. Други предимства на биогоривото са ниската му температура на замръзване, устойчивостта му на топлина и високата му калоричност. Създателите му вече работят по гориво от биоотпадъци като слама и дървени стърготини.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 18:27 · 23.09.2014
жалък опит на Калина Алeксдандрова да направи статия със сeнзационно заглавиe и стана смeшна в очитe на читатeля, типично за комплeксари драскачи:
"Луфтаханза" зареди самолет със захар.......................Какво си помислихтe? Тоновe захар на кристали в чували?
Прочитаики статията сe оказва, чe никадe няма захар а продукт добиван захарна тръстика.
"регулаторните" органи e тъпо използванe на побългарeна дума от англииски типична за лошо прeвeдeни англииски думи използвани от журналиститe
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент