Деси Тенекеджиева и Миро в "Живот като на кино"

Деси Тенекеджиева и Миро в "Живот като на кино" | StandartNews.com

Добрич е първата спирка на мащабния европейски арт проект на Фондация "Стоян Камбарев"

Точно 10 години след излизането на съвместния им хит "Когато всичко свърши", Деси Тенекеджиева и Миро са готови с нов арт проект, който ще представят в 5 български града. Добрич е първата им спирка и на 18 февруари от 18 часа в Художествената галерия ще се открие фотоизложбла, която ще може да се разгледа до 25 февруари, съобщиха от галерията. От културния институт информират още, че на 25 от 19 часа в Младежкия център, публиката ще може да се наслади и на концерта с филмова музика. Входът е свободен както за изложбата така и за концерта. "Прекрасно е, че започваме нашето турне точно в родния град на Миро.

Той е уникален певец и артист и се радвам, че се съгласи с удоволствие да стане част от този наш толкова интересен експеримент - 12 музиканта, 17 филмови песни и композиции, 17 специални мултимедийни видео клипа и 33 фотографии, всичко това вдъхновено от любовта ни към киното.Ще изпълним едни от най-любимите филмови песни и музикални произведения и ще се опитаме да разкажем историята им лично. Защото изкуството е точно това- умението да разказваш истории по свой собствен начин" - споделя Деси Тенекеджиева, която е и продуцент на проекта.

"Живот като на кино" е арт проект на Фондация "Стоян Камбарев" и събира в едно музика, кино и художествена фотография, като дава поле за изява на над 100 както утвърдени, така и млади артисти, музиканти, художници, фотографи, които Фондацията подкрепя. Музикален продуцент на проекта е композиторът и диригент Страцимир Павлов, който е носител на Голямата награда за полет в изкуството на Фондацията преди две години. Oсвен звездите Деси и Миро в концертите участват певците Mr. VOG и Весела Янева, Борис Казаков/контрабас/, Валери Ценков/ ударни/, Чавдар Гочев - Чарли /китара/ Стоян Роянов - ЯЯ /кларинет, саксофон/и Струнно трио 3V . По време на концертите ще звучи музика от филми като "Кабaре" и "Ах, този джаз" на Боб Фос, „Списъкът на Шиндлер" на Стивън Спилбърг, „Циганско време" и "Ъндърграунд" на Емир Кустурица, „Закуска в Тифани" на Блейк Едуардс, "Магьосникът от ОЗ" на Виктор Флеминг...Не са пропуснати и две знакови български филмови песни. След Добрич "Живот като на кино" ще гостува във Варна, Търговище, София и Пловдив.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай