Нови играчи изгряват в бг комедия

Нови играчи изгряват в бг комедия  | StandartNews.com

Новият комедиен сериал по Би Ти Ви "Играчи" е издържан в екстравагантния жанр "мокюментъри" - микс от документалистика и пародия. Във фокуса са перипетиите на трима приятели - Айтито, Каръка и Американеца. Те се опитват да решат проблемите си по забавен начин, заобиколени от роднини и колеги, които може и да не правят живота им по-лесен, но със сигурност го правят доста по-интересен. Айтито (Филип Гуляшки), Каръка (Христо Терзиев) и Американеца (Михаил Петров) имат различни интереси, цели, разбирания, мечти. Те са били съученици. Част от ежедневието на юнаците са още Чичката (Димитър Георгиев-Дими), Мързела (Калин Кирилов) и Майката (Жана Яковлева).

От Би Ти Ви обещават, че зрителите ще видят и няколко гост звезди. Сред тях са пеещият актьор Орлин Павлов, футболният ас Емил Костадинов и спортният журналист Алекси Сокачев. Някои помнят Христо Терзиев като водещ на предаването "Яко" по БНТ1, други от ролите му в "Хотел България", "Руслан и Людмила", "Обратно на Земята". Сега се подвизава най-вече в Народния. Героят му в "Играчи" е пристрастен към залозите. Колкото повече залага, толкова повече губи. Всеки негов ден минава в местния пункт, но никой не знае откъде намира пари. Голямата цел в живота му е джакпотът. Луд фен на Барселона и на Меси, дори кучето му е кръстено на неговия идол. Има и по-малка сестра, която работи в бара, където се намира пункта за залози. Обича я много, но често й се дразни, защото "се мисли за по-умна от него". Филип Гуляшки се появи епизодично в "Стъклен дом", "Седем часа разлика", "Кантора Митрани" и "Фамилията", работи и като кастинг режисьор. За играча му по Би Ти Ви няма тайни в интернет и компютърните технологии. Той, разбира се, също има проблем - не може ни без "мишката", ни без мама. Мечтае да създаде програма, която да промени света. Влюбен е в сестрата на Каръка, но няма смелост да й го каже. Михаил Петров, който не бива да се бърка със своя адаш, един от доайените на Народния, се разписва в спектакли на Армията, Перник, Сфумато, "Сълза и смях", Сатирата.

Героят му в "Играчи" може да прави всичко. Бил е навсякъде. Жените са луди по него. Пълен е с хиляди истории от живота си в Америка. С три думи - специалист по всичко. Единственото, което не трябва да забравя, е къде какво е разказал. Преди пет години заминава за Щатите и повече никой не получава вест за него. След като се връща в България, той иска да започне на чисто. Целта му да е изкарва много пари, без да му се налага да работи. Естествено, харесва сестрата на Каръка, но и всички останали жени по света. Марина Колева я знаем от "Връзки", "Столичани в повече", "Революция Z" и "Четвърта власт". Сестрата учи "право", работи, ходи на плуване, йога, танци, фигурно пързаляне, баскетбол, скача с парашут, на батут и на въже. Дори намира време и за гадже, с което обаче често се кара. Тя е момиче мечта, попаднало на място, където се сбъдват мечти, но не и нейните. Мързела е друг от главните герои. В ролята влиза Калин Кирилов, който освен актьор е и стендъп комедиант.Ключовата дума за Мързела е "работа". Той мрази да се труди, иска да е спокоен, безгрижен и богат. Все пак му се налага да е барман в заведението на баща си. Димитър Георгиев влезе в занаята със "Столичани в повече" и "Връзки", а неотдавна е получил тапия от "Монтфиз". Бащата на Мързела е щастлив мъж, защото има син. Благодарен е и за малките неща в живота. Бивш футболен съдия. Народен човек. Жена му и Майката на Мързела е Жана Яковлева. Тя прави всичко за момчето си, което е вече почти на 30 - и най-често това е мусака. За нея той е още малък и има постоянна нужда от закрилата и помощта й. Често му напомня, че му е време да си намери жена, но всъщност я е страх да не бъде заменена от някоя "змия, която нищо не може и ще й съсипе детето".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай