Заподозреният за убийството на Мирослава осъден по друго дело

Заека ще лежи 5 години за фалшиви пари

Заподозреният за убийството на Мирослава осъден по друго дело | StandartNews.com

Перник. Пет години ще търка наровете в затвора единственият обвиняем за жестокото убийство на Мирослава от Перник Марио Любенов-Заека. Присъдата бе дадена днес, но не за отвличането за откуп и удушаването на спортистката, а заради печатане на фалшиви пари.

Разследването срещу Заека за похищението на Мимето започна още докатосе водеше дознанието за нелегалната печатница. В дома му в кв. "Изток"  по време на полицейска хайка срещу автокрадци бяха открити 41 ментета от по 5 и 10 лева, компютърни файлове с фалшиви копюри и винетки менте. Още тогава Марио се опита да се изкара невменяем с тежка шизофрения. След дълга експертиза обаче лекарите отсякова, че е нормален.

Сега Заека отново лежи в психиатрия, но този път в Ловеч и вече по новото дело за убийството на абитуриентката Мирослава Николова. Момичето бе отвлечено за отпук от половин милион лева,а след това удушено и заровено край Перник. Първият заподозрян за зверството Стойчо Стоев-Чочо. Той се самоуби, но преди това направи самопризнания, посочвайки Любенов като свой съучастник.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай