Премазаната Хриса дишала 20 минути след удара

Не се е хвърлила под гумите, тирът я е повлякъл, смята свекърът й

Премазаната Хриса дишала 20 минути след удара     | StandartNews.com

София.  Висшата мениджърка от "Глобул" Хриса Делийска е била жива в продължение на около 20 минути, след като е била ударена от тира. Това твърдят служители от частната автопомощ, които са станали свидетели на ужасяващата гледка на автомагистрала "Хемус" във вторник по обяд.

Тир, управляван от шофьор от Ихтиман, забърса жената и я уби около 11,15 ч на 27-ия километър по посока Ботевград. На мястото била извикана веднага линейка от Елин Пелин, но лекарите само констатирали смъртта на 35-годишната плевенчанка. След инцидента пробата на кръвта на шофьора от Ихтиман е показала 0,42 промила алкохол, а след това се оказало, че кара без шофьорска книжка от 21 януари.

Никой от близките на Хриса не вярва, че младата жена се е хвърлила под тира. Съпругът й Юлиян Даскалов изпаднал в шок след трагедията на "Хемус", научи "Стандарт". На униформените им трябвал, за да успеят да го разпитат. Само повтарял, че не вярва Хриса да посегне на живота си. "Аз също не вярвам, тя беше толкова жизнерадостна, двамата с Юлиян бяха успешни, щастливи. Ако тирът я е ударил челно, щеше да я залепи, а тя е дишала близо 20-тина минути, според свидетелите. Според мен тя е била всмукана от въздушната струя и е ударена я със степенката, я със страничното огледало", заяви вчера пред "Стандарт" свекърът на жената Серафим Даскалов. Според близки на Хриса тя била невероятен фен на бънджи скоковете. Смятат, че е спряла на моста, за

 

да види дали е подходящ за скокове

 

И връщайки се към колата, е била пометена от камиона. Съдружникът на съпруга Юлиан Даскалов в "Ема рисайклинг" Христо Матеев обаче не отрече, че смъртта може да е самоубийство и да има лични мотиви за това.

Хриса и мъжът й живеели в отделно жилище в столичния жк "Редута". Оженили се през 2011-а, още нямали деца, а преди това били гаджета няколко години. Запознали се, докато работели в "Глобул". Юлиан започнал работа там още през 2002 г. и изкарал до 2009 г., когато станал търговски директор в "Надин". По-късно бил издигнат и до управляващ директор в рециклиращата компания "Екобултех". От 1 януари 2012 г. Юлиан започнал свой бизнес в областта на рециклирането в "Ема Рисайклинг". Заедно с баща си през лятото регистрирал фирма за напояване - "Уотър сървисиз България".

Най-активни във "Фейсбук" Хриса и Юлиан били през 2008 и 2009 г. - ходели на почивки, изживявали най-щастливите мигове от живота си.

Хриса в последно време

 

обожавала работата си в "Глобул"

 

където завеждала отдел "Корпоративна отговорност". Била двигателят на цялата философия и осъществяване на идеята "Глобул Грийн" за опазване на околната среда, за рециклиране на опасни отпадъци като батерии, за спестяване на дървесина с отказ от хартиени фактури. На практика "зелената идея" за спасяване на природата била общо верую и на двамата, това била тяхната житейска философия.

Според нейни близки познати в последно време била напълняла, но с жестока диета успяла да свали излишните килца и да влезе в старите си дрехи отпреди 2-3 г. Близките не помнят някога да е била в депресия и се кълнат, че Юлиян я обграждал с много любов.

 

 

Днес си отиде цялата вселена

 

любовта ми, смисълът ми!!! Отиде си Хриса - моя съпруга, приятел и партньор... Обичам те Хрисче, ти беше и си най-съкровена моя мечта!!! Давам ти всичката си любов - поклон пред паметта ти!!!" - това е написал Юлиан във фейсбук страницата на Хриса в 22 ч във вторник. Още дузина приятели пишат колко ще им липсва усмивката и смехът й. "Хрис-летен бриз", казва й пък последно сбогом нейна приятелка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай