Ремонтират превантивно 570 км пътища

Ремонтират превантивно 570 км пътища | StandartNews.com

Хората да имат търпение, защото още има валежи, но вече се извършват ремонти на някои места, каза инж. Николай Станков

570 км от републиканската пътна мрежа ще бъдат ремонтирани превантивно през тази година. Това съобщи инж. Николай Станков, съветник в Политическия кабинет на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, пред агенция "Фокус". Инж. Станков уточни, че МРРБ, и в частност Агенция "Пътища", вече предприемат необходимите ремонтни действия. Действително, след големите температурни амплитуди, резките промени във времето и особено след последните обилни снеговалежи и заледявания, по републиканската пътна мрежа се отвориха много дупки. Пътните експерти реагират своевременно и адекватно на ситуацията. Вече стартира работата по републиканската пътна мрежа, обясни инж. Станков. Той отбеляза, че ремонтът е и една от мерките, които водят до повишаване на пътната безопасност, което беше препоръчано и от премиера вчера, защото дупките по пътищата са една от предпоставките за инциденти.


„Бих искал да призова хората за малко търпение. Защото все още има валежи, на места от сняг, на места от дъжд в цялата страна. За да се извършат качествени ремонти по пътищата, не може да се запълват дупки, пълни с вода или сняг. В момента, в който времето позволи – пътните фирми излизат на терен. Въпреки това, на места, когато и където времето позволява, вече се извършват текущи ремонти, за да се подобри състоянието на пътищата", каза още инж. Станков.

Той даде за пример това, че вчера със студена асфалтова смес са изпълнявани дейности на автомагистрала „Тракия", на територията на областите София и Пловдив, както и на автомагистрала „Хемус", в Софийска област, главен път I-1 в област Враца, както и на други места.


„По разпореждане на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Дончо Атанасов изиска от директорите на областните пътни управления да се работи постоянно в зависимост от метеорологичните условия и приоритетно да се изкърпват неравностите по автомагистралите, на първокласните и второкласните пътища", добави инж. Станков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай