Всяка имотна сделка или продажба на МПС ще се докладва от нотариусите за платени данъци
150 млн. лв. отпусна кабинетът за ремонт на 480 км от пътната мрежа на страната


17:10 ч.

10.10.18

1 мин.

0

0

0

Прекратена е процедурата за концесия на Летище Пловдив

от редактори |

Прекратена е процедурата за концесия на Летище Пловдив

Правителството прекрати процедурата за концесия на Летище Пловдив. Това се случи по предложение на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията.


Министерският съвет беше определил за концесионер участника в процедурата за предоставяне на концесия – Консорциум между „Хайнан" и „Пловдив Еърпорт Инвест". Класираният на първо място участник е информирал за невъзможността да сключи концесионен договор.


Законът за концесиите поставя в оперативната самостоятелност Министерския съвет да реши дали да предложи на класирания на второ място участник в процедурата, да сключи концесионния договор. Установена е съществена разлика в офертите на участниците, класирани на първо и второ място.


Новият Закон за концесиите е приет след приемане на решението на Министерския съвет за откриване на процедура за предоставяне на концесия на летище Пловдив. Икономически и правно оправдано е процедурата за предоставяне на концесия на летище Пловдив, да бъде проведена при условията и по реда на новия Закон за концесиите, се уточнява в прессъобщението от Министерския съвет.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент