12:35 ч.

19.10.17

2 мин.

0

6

0

Китайци с интерес към летище "Пловдив" и каскадата на язовир "Въча"

от редактор |

Китайци с интерес към летище "Пловдив" и каскадата на язовир "Въча"

Предстои създаването на логистичен хъб за електронна търговия, заяви Здравко Димитров


Областният управител Здравко Димитров е домакин на третата среща на областните управители по линия на Инициативата за сътрудничество между страните от Централна и Източна Европа и Китай 16+1. Форумът се провежда в грандхотел "Пловдив" под мотото " Пловдив- най-древният град по пътя на коприната". На него присъстват представители от най-високо ниво от 7 китайски провинции, представитили на страните от ЦЕИ , 17 български областни управители, зам-министърът на външните работи Георги Георгиев, ректори на университети и дипломати.


Предстои създаването на логистичен хъб за електнонна тъговия в района на Пловдив, заяви Здравко Димитров при откриване на срещата. Губернаторът посочи, че Пловдив е символ за успешно сътрудничество в рамките на инициативата ""16+1". Той приветства гостите с" добре дошли" в най-стария жив град в Европа. И изтъкна новите възможности за сътрудничество по време на Европейска столица на културата през 2019. Кметът Иван Тотев подчерта, че форумът не случайно се провежда в Пловдив, където от 20 години, се развива най-сериозното икономическа формация в България- Тракия икономическа зона и подчерта, че възможностите за инвестиции в района, особено китайски , са големи.


"България е пример за успешен мост между Европа и Азия и предстои изграждането на още пет икономически зони, от които три в Южна България", заяви зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев. Надежди за активиране на връзките в рамките на инициативата "16+1" изрази посланикът на Китай Н.П. Джан Хайджоу. Той подчерта, че конгресът на управляващата партия в Китай ще постави начало на отваряне на страната към международно сътрудничество. Китаистът Кръстьо Белев - директор на представителство " Българо-китайска асоциация за бизнес развитие" заяви пред журналисти, че известна китайска авиокомпания проявява интерес към летище "Пловдив".


Има заявен интерес от страна на Китай и към водоснабдяването на Пловдив. Китай разполага с технологии, които биха позволили да се осъществи проекта "Въча". Международният форум е под егидата на областния управител Здравко Димитров. "16+1" е инициатива на правителството на Китай с цел да поощри сътрудничеството между Китай и шестнадесетте страни от Централна и Източна Европа (ЦИЕ): Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чешката република, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Черна гора, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия, Словения и Република Македония. Основните теми, по които работят правителствата на тези държави, са в областта на инвестициите, транспорта, финансите, науката, образованието и културата.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

123 · 10:53 · 03.11.2017
Трябва да внимаваме с кого се обвързваме. Не всичко е пари и бизнес. Важно е страната какви ценности изповядва, какво е обществото и политиката на страната. Ако са важни само парите, що не вземем да поканим Северна Корея да инвестира или пък Ислямска държава.
Потребител · 16:26 · 21.10.2017
пътя на коприната на дрогата или днес на петрола един наш бизнесмен се е разкрачил на него като КРАЛИ МАРКО та стоичков ожени неслучайно дъщерите си в ТУРЦИЯ И АЛБАНИЯ но левака бизнес не прави а само краде ДДС от българите таквизи не ги чакайте
Потребител · 14:50 · 19.10.2017
Остава само да ни налазят и китайците и ще гушнем окончателно чимшира!Толкова ли не можем да си поканим известните и богати българи да се върнат и да инведтират в родината си вместо да се чудим какви ескимоси да заселим в Родината ни,която запустява от ден в ден и е много лесна плячка "по пътя"на коприната!?
BarakBaghdadi · 16:33 · 19.10.2017
@Потребител Какви ексимоси те гонят бе? Китай е водещата икономика в света, с най-много милионери на глава от населението. Кой българин да дойде, някой от САЩ, дето там си е сменил името за да не го разберат от къде иде? Да идат китайци, по-добре от мангали и местни пустиняци.....ама нещо ни идват
Потребител · 08:36 · 22.10.2017
@BarakBaghdadi @
BarakBaghdadi · 12:54 · 19.10.2017
Има заявен интерес от страна на Китай....Това за пловдивското летище го чувам 2-3 пъти годишно и нищо. Намалете летищните такси, направете нещо за да го разработите!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент