Такси изяждат парите на влог

Такси изяждат парите на влог | StandartNews.com

С депозит под 10 бона рискувате да загубите

Банкови такси изяждат депозитите ни. Докато лихвите по влоговете падат главоломно, парите, които плащаме на трезорите за различни услуги, стават все повече. На фона на ниските лихви от 0,1-0,5 процента годишно начисляването на месечна такса от един лев прави доходът от хиляда лева отрицателен. Или ако сте внесли хилядарка при лихва 0,4%, а таксата е един лев месечно, след година ще платите 12 лв. за обслужване, а ще получите 4 лева доход от влога си. Върху тях ще трябва да платите и 8% данък. Според изчисленията на експерти, за да има печалба от пари на влог, трябва да внесете поне 10 хил. лв.

Българите са събрали 500 млн. лева за месец и са ги дали на банките, съобщи шефът на Уникредит Булбанк Левон Хампарцумян. В същото време печалбата на банковата ни система от 898 млн. лв. за 2015 г. е рекордна от времето преди кризата, като е с над 20 на сто по-висока от преди година. 

Всичко за тънкостите при банкирането и тайните на трезорите, четете утре в специалното приложение на "Стандарт"- "Плюс-минус".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай