17:45 ч.

28.02.18

1 мин.

0

2

0

КЕВР обещава да "не вдига рязко" цената на тока

от редактор |

КЕВР обещава да "не вдига рязко" цената на тока

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) няма да допусне рязко повишаване на цените на тока. Това заявиха от комисията на извънреден брифинг, цитирани от БиТиВи.


Трите електроразпределителни дружества у нас – ЧЕЗ, И Ви Ен (EVN) и „Електроразпределение Север", обявиха, че ще искат нови цени на тока. Официално обаче все още не са внесли предложенията си. Трябва да ги внесат до 31 март.


„Едновременно с това, че поради продажбата на ЧЕЗ цената рязко ще се повиши... това са спекулации, ако някой иска да реализира политически проекти чрез цената на ЧЕЗ, няма как да се случи това. Нито кредитите, нито лихвите са ценообразуващи", коментира председателят на КЕВР Иван Иванов.


Иванов уточни, че ще може да каже какво ще е увеличението на цената на тока след 31 март.


Всяка година дружествата искат голямо увеличение, но ние не се съгласяваме, допълни той.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 12:23 · 01.03.2018
Лъжeц наи-долeн Искат 4% увeличeниe от иули
Потребител · 20:32 · 28.02.2018
Тоя на снимката, Костов и Харманцупян не са ли от едно котило , основен спонсор на Гинка , способствали елеминирането на другия кандидат за ЧЕЗ?
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент