14:55 ч.

03.08.18

2 мин.

0

9

0

Борисов: Да мислим за затваряне на реактори и откриване на нови

от редактори |

Борисов: Да мислим за затваряне на реактори и откриване на нови

Сега трябва да почнем да готвим времето, когато ще затворим тези реактори и на тяхно място ще имаме вече нови. Това каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов на откриването на модернизиран транзитен газопровод за Турция, съобщи Агенция Фокус.


„Това са именно договорките, които направихме в Анкара и Москва за продължението на „Турски поток" през нашия хъб за Сърбия, Македония, Австрия и Унгария. Това правим в момента и то по европейските правила, със санкциите на ЕК, по тези модели. Факт е, че докато другите още се чудят къде и какво щяло да мине, нашите вече работят. С тези най-мощни американски компресори, само с още два можем да бутаме по цялото трасе – оттук до Солун, Белград. Много по-голяма делегация от моята е тук, защото те знаят какво сме направили. Сега правим същото с електропреносната система, намерим ли добър, знаете какво правим по „Белене". Имаме освен за българския, готов пазар", коментира Борисов и подчерта, че това е добре за целия регион.


„Днес върнахме България там, откъдето преди доста години вследствие на много студената война, България беше загубила всичко. Много усилия ми е струвало това, защото виждате крайния резултат. Много разговори. Някога като пишем книга, ще го напишем. По начина, по който се развиват икономиките, на нас ще ни трябва още енергия. Сега трябва да почнем да готвим времето, когато ще затворим тези реактори и на тяхно място ще имаме вече нови. Конкуренти винаги сме, това е бизнесът, но в случая поради геостратегическото положение, сме много здраво свързани партньори. Много сме напред, но не мога към днешна дата да кажа толкова процента ще минават през газовия хъб", каза още Бойко Борисов.


И аз да погаля някоя козичка ли – не си играйте със страховете на хората. Това пък бе коментарът на Борисов във връзка с чумата по дребните преживни животни на територията на област Ямбол. „Има си независими държавни експертни организации, които действат по книгата. Не случайно дойдоха от ЕК и много ясно казаха, че всички мерки и действия са абсолютно правилни. Какво да се изказвам? И аз да погаля някоя козичка ли? Случват се такива неща", заяви премиерът. „Така се действа и в Турция, и в Гърция, и в Румъния. Престанете да си играете със страховете на хората. Това е казала науката към днешна дата, ние сме спазили всичко, което е казано. Мъчно ми е, но така се прави", поясни Борисов.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 00:04 · 05.08.2018
Докога ще слушаме брътвежите на този уникално прост мутраген?
Потребител · 21:47 · 04.08.2018
Време е за 5-10 реактора,има пазар за износ на електроенергия.Дали този път говори за нещо което ще стане или за светлото бъдеще?
007 · 07:11 · 04.08.2018
Представяте ли си,щял да пише книга,че той е прочел една,единствена книга в своя живот,простак.
Потребител · 02:29 · 04.08.2018
Горкия Боко, всеки път като чета негови изказвания ме напушва на смях. Ами вземете вие от вестника му редактирайте изреченията, че в повечето случаи ни коства много усилия да разберем какво иска да каже. Да не се срамуваме от него.
Потребител · 22:16 · 03.08.2018
ДО ВЧЕРА ГОВОРЕШЕ ЗА БЕЛЕНЕ КАТО ЗА ГьОЛ. А КАЖЕТЕ ЧЕ НЕ Е ДЕБИЛ.
Потребител · 22:15 · 03.08.2018
ТОЯ Е ПЪЛЕН ДЕБИЛ. ГОВОРИ ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ. А НАЙ- ЛОШОТО Е ЧЕ БЪЛГАРИТЕ КОИТО ГЛАСУВАТ ЗА НЕГО СА ДЕБИЛИ. И НАЙ- НАЙ- ЛОшОТО Е ЧЕ СА МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ НОРМАЛНИТЕ
Потребител · 18:32 · 03.08.2018
":Много сме напред, но не мога към днешна дата да кажа толкова процента ще минават през газовия хъб", каза още Бойко Борисов" АМИ КОЛКОТО ОТПУСНЕ ПУТИН, А ПОСЛЕ КОЛКОТО ТИ ПРОДАДЕ ЕРДОТО , ТРЯБВА СЛУШКАНЕ И ПОЛЯГАНЕ ЗА ЦЕНАТА И ЗА КОЛИЧЕСТВОТО И ВЪОБЩЕ ??? ВЕЧНА ЗАВИСИМОСТ ОТ 5-ВЕКОВНИТЕ НИ ГОСТИ И НЕКОЙ ДЕН КЪРДЖАЛЪКА И АНКЛВ-РАЗГРАД. ВЕЧНА ДРУЖБА С ЧЕРВЕНОТО ЗНАМЕ С ПОЛУМЕСЕЦ!!!
Потребител · 18:14 · 03.08.2018
ГОЛЯМ ЛАЛАДЖИЯ. ПО ЗАПОВЕД НА ...КОЗЯК...АЗ СПРЯХ ТРИ РУСКИ ПРОЕКТА...ДНЕС...ПАК ТОЙ,КАПИ ДЕ ТУТИ КАПИ.......МНОГО УСИЛИЯ МИ СТРУВА, НО ЗА КОЕ...ВМЕСТО ЮЖЕН ПОТОК - ТУРСКИ ПОТОК....ВМЕСТО ДИВЕРСИФИКАЦИЯ .... ПАК ПУТИН И ПУТИНОВСКА ГАЗ....ХЪБ ДА НО ЗА АВСТРИЯ И УНГАРИЯ....САМО,ЧЕ УНГАРИЯ СТРОИ АЕЦ ДОСАМИ АВСТРИЯ...И ТОТАЛНА ЗАВИСИМОСТ И ОТ ТУРЦИЯ И ОТ РУСИЯ И ОТ МАКЕДОНИЯ И СЪРБИЯ...ОТИ ЕДНИТЕ АКО СПРАТ ДА ПОДАВАТ,А ДРУГИТЕ ДА КУПУВАТ...ФЕСЪТ СИ ИЗИГРА ИГРАТА,А НИЕ НА ТРМАНЕ...
.,., · 18:00 · 03.08.2018
.,.,.,
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент