16:05 ч.

27.02.18

1 мин.

0

1

0

Бабиш към Борисов: От ЧЕЗ ми казаха, че всичко е наред

от редактор |

Бабиш към Борисов: От ЧЕЗ ми казаха, че всичко е наред

Премиерът на Чехия Андрей Бабиш е заявил на Бойко Борисов, че е информиран от Надзорния съвет на ЧЕЗ, че продажбата е напълно законосъобразна и не представлява риск за никоя от страните. Извършени са проверки на купувача и по отношение на способността му да управлява електроенергийното дружество в България, и по отношение на произхода на средствата за заплащане на активите, които са показали, че не съществуват проблеми за осъществяване на сделката.


Това съобщи правителствената пресслужба, след като по-рано в телефонен разговор с министър-председателя на Чехия Андрей Бабиш премиерът Бойко Борисов поиска на компетентните български органи да бъде предоставена информацията, с която чешкото правителство разполага, по сделката за продажбата на бизнеса на ЧЕЗ Груп в България.


Министър-председателят на Чехия изрази готовност да предостави на българските власти материалите с резултатите от проверките.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Пенда · 10:52 · 28.02.2018
Бе не е важно какво казва чеха, а варненската веса
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент