Уволниха предсрочно шефа на Здравната каса

Уволниха предсрочно шефа на Здравната каса | StandartNews.com

Народното събрание реши предсрочно да прекрати мандата на проф. Камен Плочев като управител на НЗОК. В гласуването участваха 211 народни представители, от които 109 бяха "за", 72 - "против", а 30 се въздържаха.

В доклада на Комисията по здравеопазване се посочва, че на 12 юни е постъпило писмо от председателя на Надзорния съвет на НЗОК. В него се посочва, че в касата е получено писмо от управителя проф. Камен Плочев, с което той уведомява, че през последните 3 месеца е отсъствал поради заболяване и не е могъл да изпълнява служебните си задължения. Той допълва, че няма да е в състояние да изпълнява задълженията си минимум още един месец.

Предвид изложеното, проф. Плочев смята, че тези факти изискват вземане на решение относно това дали той е в състояние да продължава да изпълнява длъжността управител на НЗОК. Според него законът трябва да бъде спазен.

За освобождаването гласуваха от ГЕРБ, ОП и "Воля", против бяха от БСП и част от ОП, а ДПС се въздържаха. Дебатите в зала акцентираха върху проблемите в системата на здравеопазването и начина на избиране на управител на НЗОК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай