10:20 ч.

08.11.17

1 мин.

0

0

0

БЛС: 26% от лекарите са в пенсионна възраст

от редактор |

БЛС: 26% от лекарите са в пенсионна възраст

Повече от 26% от лекарите у нас са на възраст над 61 години, сочи проучване на Българския лекарски съюз. Въпреки че са в пенсионна възраст, голяма част от медиците остават на работа, защото няма кой да ги замести. Заплащането и условията на труд не са привлекателни за висококвалифицираните медици и те все по-често намират признание в чужбина.


Парите за доболничната помощ в бюджета за 2018 г. не са достатъчни, заяви зам.-председателят на съюза д-р Галинка Павлова пред БНТ. 7 милиона лева са предвидени за дейността на ДКЦ-тата, но според експерта те няма да стигнат за извършване на предвидените дейности.


"Там, където няма болници - какво прави населението. Това е недоразумение - всички да идват в големите градове. Няма пари да се издържат структурите. Тежестта трябва да се изнесе от болниците, но няма как да стане. Ако не се коригира бюджетът - това е по 130 лв. на практика. Очакваме Ананиев да ни подкрепи", заяви д-р Павлова.


Лекарският съюз ще преговаря с надзора на Здравната каса, ако бюджетът бъде приет в този вид, предупреди тя.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент