Следствието разкри и финансов мотив за касапницата в Нови Искър /ОБНОВЕНА/

Следствието разкри и финансов мотив за касапницата в Нови Искър /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

В нас не буди никакво съмнение кой е извършителят на шесторното убийство в Нови Искър и както стана ясно от предишния ни брифинг в петък. Спрямо Росен Ангелов са предприети процесуални действия и Софийска градска прокуратура привлече същия като обвиняем по делото. На него беше повдигнато задочно обвинение, но не успяхме да го изправим пред съда, защото в последствие се намери мъртъв. Това заяви директорът на Националната следствена служба (НСлС) и заместник на главния прокурор по разследването Борислав Сарафов.

Той разкри и нов мотив за престъплението.

"Ще ви кажа нещо, което не е казано на предишния брифинг, разкри Сарафов. - Ние не знаехме какви биха могли тогава да бъдат неговите действия. Мотивът за убийствата е смесен - емоционален, че е отхвърлен любовник, и финансов. Кети се е занимавала с почистване на домове на заможни хора. Някои от тези домове Росен Ангелов е искал да ограби. Искал е от Кети да му предостави достъп с ключ и код за алармената система до домовете. Това е била причината за разрива. Тогава Кети е разбрала, че любовта му не е била съвсем безскористна и сърдечна. Това всъщност е била една от истинските причини той да я затрие от лицето на земята. За връзката й са знаели всички роднини, това е била причината да затрие всички, които са знаели за това", разказа Сарафов.

"Решихме да проведем този брифинг, за да сложим образно казано всички факти на масата и да могат да бъдат представени тези два случая, които представляват едно неразривно цяло. Ще отговорим на всички въпроси", каза още Сарафов. "Ще бъдем максимално изчерпателни, няма да скрием никакви доказателства относно разследванията,които сме провели", добави той.

„Какви са доказателствата за авторството на шесторното убийство? Едно и също оръжие е умъртвило както Кети Кюхова, така и останалите в къщата. Със същото оръжие се е самоубил и Росен Ангелов в къщата в с. Луково. По ръцете на Росен Ангелов има натривки от барутни частици. Същите барутни частици се намират и в проектила, който е изваден от неговото тяло. С едно оръжие са убити всички шест жертви и със същото оръжие е умъртвен и Росен Ангелов", обясни той.

Сарафов добави, че са иззети дрехи на Росен Ангелов, по които е открита кръвта на Кети Кюхова и на Неделчо. „Не мисля, че тези доказателства са малко. Всъщност в моята доста голяма практика съм имал малко дела, по които доказателствтата са били толкова обилни и непротиворечиви и да не оставят никакво съмнение в авторството на едно престъпление. За нас нас несъмнено извършител на шесторното убийство е Росен Ангелов", коментира директорът на Националната следствена служба.

"При аутопсията е установено, че входната рана е в слепоочната област. Смъртта е настъпила бързо и е била неизбежна. Смъртта е от края на трето-четвърто денонощие, т.е. той се е самоубил в петък - 5 януари", каза прокурор Наталия Николова.

"При комплексната оценка, а именно положението на тялото и ръката на Ангелов, заедно с допълнително поставения елемент и направлението на изстрела, показват, че Ангелов е могъл да възпроизведе изстрел със собствената си ръка", каза тя, слагайки

По долните крайници има едно нараняване, което е с много голяма давност - 10-15 дни. В тялото му не се доказва наличие на етилов алкохол. Не се доказва наличие на морфин, метаамфетамин, метадон и каквито и да е упойващи вещества", каза тя.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай