ВМРО поиска затваряне на мигрантските центрове в София

ВМРО поиска затваряне на мигрантските центрове в София | StandartNews.com

Българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки и столичният общински съветник от ВМРО и председател на групата "Патриоти за София" Карлос Контрера са внесли писмо до Министерски съвет с искане да бъдат закрити центровете за настаняване на мигранти на територията на София, съобщиха от пресцентъра на партията.

Става дума за Регистрационно-приемателен център - София към Държавна агенция за бежанците, който се намира в столичен район "Овча купел", бул. "Монтевидео" 21А, и съответните му поделения в кв. "Военна рампа" и кв. "Враждебна", се уточнява в писмото.

Министерският съвет е органът, който съгласно чл. 47, ал. 3 от Закона за убежището и бежанците може да вземе такова решение, отбелязват от ВМРО.

Според Джамбазки и Контрера със закриването на центровете ще се реши един от основните въпроси, свързани със сигурността в столицата.

"Кварталите "Овча купел", "Враждебна", "Военна рампа", "Толстой" и районът около "Лъвов мост" се превърнаха в опасни за преминаване места. Развихри се незаконна дейност с уреждане на документи в Дирекция "Миграция" на бул. "Княгиня Мария Луиза", изтъкват от ВМРО.

Джамбазки и Контрера са категорични, че въпросните три регистрационно-приемателни центъра нямат място на територията на Столичната община, както и че центрове у нас не трябва да бъдат от открит, а от затворен тип.

От ВМРО настояват също правителството да заеме позиция с искане да бъдат преразгледани Дъблинските регламенти.

По-рано днес лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов каза по Нова, че сега е важно да кажем какъв е българският интерес. А той е такъв, че да не допуснем да ни връщат бежанци. Думите му са по повод сключваните от Германия споразумения за вторична миграция. Във връзка със споразумението с Гърция Каракачанов изрази убеденост, че върнати там бежанци (където са били регистрирани най-напред в страна от ЕС) отново ще тръгнат на север към Централна Европа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай