Сидеров подозира заговор спрямо Борисов от най-близките му

Сидеров подозира заговор спрямо Борисов от най-близките му | StandartNews.com

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров оповести публично подозрението си, че спрямо премиера Бойко Борисов има бойкот от ГЕРБ.

В отговор на въпроса дали такъв е налице, Сидеров заяви: Започвам вече да подозирам, че има заговор от най-близките му.

Той даде да се разбере, че си прави такова заключение заради пълното мълчание на ГЕРБ и останалите министри след декларацията на Валери Симеонов, в която Бойко Борисов беше обявен за авторитарен премиер.

Сидеров не виждал смисъл от днешната сбирка, ако не се изчистят въпросите за това дали може един вицепремиер да каже, че премиерът е диктатор и руши държавността, и нито един министър от целия състав да не стане и да не каже - "това не е вярно". Тогава всичките 19 министри да си ходят, тъй като те са измъчвани от една диктатура и рушене на държавността, призова Сидеров. Това ще предложа на премиера. Ако са съгласни да работят под диктаторска палка, ако не са съгласни - да станат и да кажат на вицепремиера "не си прав, ако обичаш, оттегли се", добави той.

Сидеров отново повтори тезата си, че министерските оставки са в прерогативите на министър-председателя.

"Оставките се подават пред премиера, той ги приема, или не ги приема, аз оставки на министри не приемам и не се занимавам с оставки. И в тази връзка за мен основният въпрос към колегите, който ще поставя тук, е - в качеството на какъв съм аз? Председател на парламентарна група или не? Имаше официална декларация на НФСБ, нямаше официална реакция на ВМРО, нямаше официална реакция на ГЕРБ. И тук ще запитам - какво точно правя, какъв съм и като какъв присъствам. Оставки на министри аз не приемам, не се занимавам с това. Премиерът ги приема, има право на това, отсече Волен Сидеров, като добави, че кандидатурите на техните приемници също не е работа на друг, освен на министър-председателя. Какво точно този съвет може да реши? Те се предлагат от премиера и се гласуват от Събранието, какво точно ще направим ние тук?!, продължава да недоумява лидерът на "Атака".

Аз ще попитам като какъв идвам на този коалиционен съвет, каза още Сидеров, предвид факта, че Симеонов не го искал да е председател на парламентарната група.

Именно по тази причина лидерът на "Атака" не прочел декларация от името на групата при старта на политическия сезон.

Коментарите Волен Сидеров направи на влизане на заседанието на коалиционния съвет, в което участват лидерите на управляващата коалиция.

Лидерът на ПГ на ОП бе единственият участник в заседанието, който се спря пред медиите. На срещата трябва окончателно да се реши внасят ли се трите министерски оставки и приемат ли се от мнозинството. Участниците в нея са четиримата лидери на управляващата коалиция - Бойко Борисов, Волен Сидеров, Красимир Каракачанов, Валери Симеонов, както и лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Очаква се да се включи и финансовият министър Владислав Горанов.

Шестимата трябва да решат съдбата на Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков, които получиха подкрепата на ГЕРБ, а и на ОП. Според слуховете поста си ще запази само министърът на регионалното развитие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай