Румен Радев иска бюджетният излишък да се харчи след обществен дебат

Румен Радев иска бюджетният излишък да се харчи след обществен дебат | StandartNews.com

Според президента Румен Радев би било добре бюджетният излишък да се изхарчи след обществен дебат и санкция на парламента. Държавният глава изрази тази позиция при закриването на днешната кръгла маса по проблемите на неравенствата и бедността в България, която се състоя под негов патронаж, предаде БТА.

Вие днес всички се обединихте около тезата, че трябва промяна. Тя може да стане само с дебат около истината, сблъсък на идеи и привличане на обществото и всички институции в него, защото само така можем да стигнем до рационални решения. Днешната кръгла маса е една добра стъпка в тази посока, за което ви благодаря, каза държавният глава. По думите му следваща добра стъпка би било българският парламент да изиска тази година съзнателно заложеният и грижливо отглеждан бюджетен излишък да се изхарчи в края на годината след обществен дебат и санкция на парламента. Това ще бъде един много силен сигнал от страна и на правителството, и на парламента към българските граждани и надежда за демократичните процеси в страната, заяви президентът Румен Радев.

Обобщавайки различни политически и икономически модели при закриването на дискусията, Радев даде като пример за т.нар. творческо разрушение електронното управление. Пример за съпротива към "творческото разрушение" е в продължение на много години да се измислят всякакви поводи и оправдания то да не бъде факт, защото електронното управление води към прозрачност, отбеляза президентът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай