Радев съдейства на бизнеса за диалог с МОН

Професионалното образование е най-доброто средство за справяне с липсата на подготвени кадри, обяви президентът

Радев съдейства на бизнеса за диалог с МОН | StandartNews.com

„Качественото професионално образование, което отговаря на очакванията на бизнеса, е най-доброто средство за справяне с липсата на подготвени кадри в България". Това заяви президентът Румен Радев на среща на „Дондуков" 2 с Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР). Държавният глава се ангажира да съдейства за ускоряване на диалога между Министерството на образованието и бизнеса в търсенето на добрите практики, които да бъдат съобразени с особеностите на нашия пазар на труда.

Представителите на бизнеса запознаха държавния глава с приоритетите на Асоциацията за 2017г. и потърсиха подкрепа за намаляване на административната тежест за бизнеса, както и за справяне с липсата на достатъчно квалифицирани и неквалифицирани кадри. Според Васил Велев от АИКБ трудностите, които създава недостигът на човешки ресурси, измества като проблем за бизнеса дори корупцията. „Вече не говорим за безработица, а за липса на хора на пазара на труда", уточни Велев.

Президентът Радев подчерта на срещата стремежа на страната ни да активизира връзките с българските общности в чужбина и открои възможността за стимулиране на сънародниците ни в Молдова и Украйна, които да изберат България за своята професионална реализация.

В срещата участваха Васил Велев и Румен Радев от АИКБ, Сашо Дончев и Божидар Данев от БСК, Цветан Симеонов и Георги Стоев от БТТП и Евгений Иванов и Румяна Георгиева от КРИБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай