16:05 ч.

14.09.17

2 мин.

0

5

0

Президентът на Германия ни обеща помощ за охраната на границите

от редактор |

Президентът на Германия ни обеща помощ за охраната на границите

Франк-Валтер Щайнмайер идва у нас през следващата година


Президентът Румен Радев проведе среща с германския си колега Франк-Валтер Щайнмайер в рамките на 13-та среща на държавните глави от групата "Арайолуш"


В динамичната ситуация в Европа България се утвърди като основен и надежден партньор на Германия в рамките на Европейския съюз. Ще подкрепим усилията на страната за гарантиране на сигурността на външната граница на Съюза. Това заяви германският президент Франк-Валтер Щайнмайер на среща с българския държавен глава Румен Радев в Малта.


Двамата държавни глави пристигнаха във Валета специално по-рано преди началото на форума "Арайолуш", за да се срещнат и обсъдят състоянието и перспективите пред двустранните отношения.


Президентът Румен Радев изрази благодарност за доброто партньорство с Берлин в областта на сигурността и преодоляването на миграционната криза. "България е наясно с важната си отговорност и стриктно изпълнява задълженията си да охранява границите. На фона на непредсказуемата ситуация в региона обаче, е необходима повече европейска солидарност. Националният бюджет на страната ни няма да бъде способен самостоятелно да обезпечи европейската сигурност в случай на нова мащабна миграционна вълна", заяви българският държавен глава.


Германският президент прояви интерес към създаването на нов орган за борба с корупцията в България. Франк-Валтер Щайнмайер увери Румен Радев, че германският бизнес проявява силен интерес към инвестиции в България, но счита за важно условие предприемането на ефективни антикорупционни мерки и работеща правосъдна система в страната. "Колкото по-решителна е България в борбата с корупцията и колкото по-солидна е правосъдната система, толкова повече ще се засилват търговско-икономическите отношения между двете ни страни", заяви германският държавен глава.


Двамата президенти се съгласиха, че са необходими единство и решителни мерки в ЕС за защита на демократичните ценности в държавите членки и предотвратяване на външни влияния върху политическия и изборен процес.


Франк-Валтер Щайнмайер прие поканата на българския държавен глава да посети страната ни през следващата година.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 13:35 · 15.09.2017
само според цв цв сме готови за шенген - що така !!!!!!!!!
Потребител · 20:57 · 14.09.2017
ЩО НЕ ПИШЕТЕ ИСТИНАТА - НЕ НИ ИСКАТ В ШЕНГЕН-КАТЕГОРИЧНИ СА И НЕМЦИ И АВСТРИЙЦИ, А НИЕ ИМ СЕ КЛАНЯМЕ ЩО ЗА НАРОД СМЕ
PICH · 18:58 · 14.09.2017
браво пичовe! Огин по врага! :-))
Потребител · 16:18 · 14.09.2017
Защо ние гумени патрони ли имаме. Проблема не е в помощта, а да се пази ефективно а не на думи, което означава стрелба по нарушителите.
Потребител · 16:07 · 14.09.2017
ОБЕЩАВАНЕТО НЕ Е КАТО ДАВАНЕТО
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент