Новаков: Крайният успех на превозвачите ни е предрешен

Новаков: Крайният успех на превозвачите ни е предрешен | StandartNews.com

Транспортната комисия в Европарламента предрешава вота на пленарната зала в Европейския парламент, стана ясно от изявлението на евродепутата от ГЕРБ Андрей Новаков, който застана пред медиите в Народното събрание заедно с представители на превозвачите. Повод за реакцията му бе песимизмът на евродепутата от ПЕС Петър Курумбашев и на консерватора Ангел Джамбазки, че е рано да бием тъпана и да се радваме, че сме победили.

"Позицията на ЕП се кове от комисията, в пленарната ще има гласуване само за мандат, никой няма да отваря наново темата", разсея песимизма на опозицията Новаков, който бил поразен от и от коментара на соцлидерката, че станалото е катастрофа, при това - два часа преди самото гласуване.

"Бях шокиран и поразен! Това беше най-големият препъникамък, който прескочихме. Наистина съм поразен да излезе някой от опозицията да излезе и да каже на черното бяло. Това, което беше направено, беше подвиг", обобщи евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП. "Ако вчера бяхме загубили, за българските шофьори щяхме да говорим в минало време. В момента щяхме да говорим колкио е голям провалът, ако бяхме загубили грласуването", напомни Новаков.

И изрази учудването си как тези хора си лягат да спят спокойно, след като са паникьосали превозвачите.

"Черно на бяло отпадна тоталната забрана за използване на кабините за почивка. Черно на бяло отпада и връщането на 3 седмици. Какво още трябва да бъде направено? Съжалявам че с хляба на тези хора се заиграваме!", възкликна Андрей Новаков. Реалисти сме и е рано да пируваме, заяви от името на превозвачите Христо Христов, като подчерта, че това е било само първата важна крачка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай