15:20 ч.

05.06.16

2 мин.

1524

2

0
Местан учреди ДОСТ в Пиринско

Лютви Местан присъства на първата учредителна областна конференция на ДОСТ в Пиринския край, която се проведе в Благоевград. Той призова Костадин Паскалев и БСП да не се бъркат в работата на независимия български съд.


„Искам да изпратя един много кратък хабер на един отново активиран член на ръководството на БСП от Благоевград – Костадин Паскалев, който онази сутрин по една национална телевизия отправи призив към съда да не регистрира партия ДОСТ", заяви Местан.


Според него Паскалев бърка времената, в които живеем. „Можеше да разпорежда на съда и го правеше в годините на тоталитарното управление на онзи диктатор Тодор Живков, на чийто паметник в Правец те, уж социалисти, членки на Партията на европейските социалисти, положиха венци. По времето на управлението на този диктатор ръководството на партията на Паскалев можеше да разпорежда на съда кого да регистрира и кого не, кого да осъди и кого да помилва. Но България вече е член на ЕС и НАТО и за Паскалев е полезно да знае, че такава груба намеса на в работата на съда в условията на деморация не е възможно", каза Местан пред симпатизантите на ДОСТ от Благоевградска област.


Той смята, че наследниците на комунистическата партия днес се боят от регистрацията на ДОСТ, защото искат да спечелят президентските избори. „А ако ДОСТ бъде регистрирана като партия с нашата много ясно евроатлантическа ориентация, ние няма да подкрепим кандидата на проруските евразийски сили в българската политика", увери Лютви Местан.


Според думите му ДОСТ ще даде рамо на онзи кандидатат за президент, който е истински евроатлантик, истински натовец и европеец.


„И те знаят, че ако ДОСТ се регистрира, ДПС няма да може да даде решителна подкрепа за избора на ляв кандидат, както това се случи през 2001 година. И затова ще направят всичко възможно да ни попречат на регистрацията", подчерта той и призова съдът да прояви безпристрастност и да даде регистрация на новата партия без забавяне и протакане.


По време на Конференцията беше избран председател на Областния съвет на ПП ДОСТ в Благоевград – Исмаил Джинджи. По време на представянето си той заяви, че работи в екип и е сигурен, че ПП ДОСТ ще успее, защото е партия, която мисли за народа и благото на страната.


Членове на Областния съвет на ПП ДОСТ ще са : Исмаил Джинджи, Мехмед Хаджи, Ахмед Дренчев, Айлин Барутева, Ваня Чаушева, Али Али Хюсеин, Селим Буковски, Ибраим Чолак, Азим Менк, Левент Байрам, Олга Бакалска, Владимир Караилиев и Талип Талип.


„Силата е в нас. Дойде време те да се боят от нас", с тези думи на лидера на ДОСТ г-н Лютви Местан завърши Учредителната конференция в Благоевград.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 23:36 · 05.06.2016
Местанчо-демек агент Павел,доскоро се цункаше със СерГейко по митингите,а сега стана враг със комунетата!Боже пази България от бездарни комунета било то в БКП-БСП,било то в органите на ДС,защото плодовете от тяхната работа са пагубни за България!
Потребител · 20:51 · 05.06.2016
Мeстан e истински турчин ,нe e прeдатeл като оня Доган.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент