Марешки: Борисов да гласува против санкции срещу Унгария в Съвета на ЕС

Марешки: Борисов да гласува против санкции срещу Унгария в Съвета на ЕС | StandartNews.com

Заместник-председателят на Народното събрание и лидер на ПП "Воля" Веселин Марешки призова премиера Бойко Борисов при обсъждането на санкциите срещу Унгария в Съвета на Европейския съюз да гласува против, съобщиха от партията.

Лидерът на "Воля" е изпратил писмо за подкрепа до премиера на Унгария Виктор Орбан по повод задействаната процедура за отнемане гласа на страната му в Съвета на ЕС, се посочва в съобщението.

Категорично заставаме зад позицията на премиера на Унгария Виктор Орбан и не приемаме задействаната процедура в Европейския парламент срещу него. Този акт говори много зле за европарламента, се казва в позиция на "Воля".

Виктор Орбан има смелостта да се опълчи срещу криворазбрания либерализъм и да защити страната си. "Воля" споделя тази политика. Виновните за кризата в ЕС ще трябва най-после да поемат отговорността си и да се оттеглят, се казва също в нея.

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки ще обсъди темата със своите европейски партньори от "Партията на свободата" в Австрия по време на работно посещение във Виена в началото на следващата седмица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай